3e Internationale Kerststallenroute in „Dinxperwick“

Dinxperlo Vrijdag 4 december 2020 t/m Woensdag 6 januari 2021

Van vrijdag 4 december - woensdag 6 januari | 53 locaties over een lengte van 7 km | Dinxperwick

Initiatiefnemer Rosi Tuente van de St. Michael Kerk Suderwick en Dinxperloer kerken, in samenwerking met het Department of Culture and Education van stad Bocholt, opende vrijdag 4 december de 3e editie van de International Kerststallen Tour in Suderwick en Dinxperlo met een nieuw recordaantal aan locaties.

krippen_2.jpeg

Net als voorgaande jaren wordt dit internationale evenement gefinancierd door Euregio, stad Bocholt, de gemeente Aalten en andere sponsors. In aanloop naar de planning hebben de initiatiefnemers nagedacht of deze actie in de huidige pandemiecrisis wel grensoverschrijdend zou kunnen plaatsvinden, omdat veel culturele evenementen al de dupe zijn geworden van de crisisrichtlijnen. Besloten werd dat met name de wiegentour, vanuit het oorspronkelijke concept, een zeer Corona-conform, cultureel aanbod biedt: het evenement vindt zeer decentraal plaats over een lange loop- of autoroute.

krippen_1.png

Er is gekozen voor een langere campagneperiode van ruim een ​​maand in plaats van 2 weken, zodat het publiek breed verdeeld wordt en er dus ook de mogelijkheid is om de tour te maken tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling. Het stimuleert ook gezinnen aan beide kanten van de grens om actief te zijn in de frisse lucht, omdat de kribben van buitenaf bekeken kunnen worden en dagelijks verlicht zijn tot 22.00 uur. Dit betekent dat voldoende wordt voldaan aan de regels van hygiëne en afstand, aangezien gezinnen meestal op een crèche-tour gaan als onderdeel van het kleine grensverkeer. Uiteraard gelden de huidige Corona-richtlijnen van beide landen: Gezinnen uit één huishouden - geen grote groepen, minimaal 1,5 m afstand, mondkapjesplicht voor de etalages. De kerststal op de Surkse Backhus (nr. 1 van de tocht met levensgrote figuren), het dorpsplein Suderwick (10), in de Sint-Michielskerk (17, vanaf 3e Advent) en het jeugdprojectwerf "Het Liessenhuus (53, vanaf 15.12 alleen te bezichtigen in een open schuur ivm de schoolvakantie).

folder_krippen_nl.png

Voor de initiatiefnemers was het vooral belangrijk om 's ochtends en' s avonds verlichte tentoonstellingslocaties te realiseren voor de vele (school) pendelaars bij het centrale busstation in Dinxperlo bij de rotonde “Lindeboom” (nr. 45-48). Voor het eerst nemen de Dinxperloer-scholen St. Liborius (43) en Schaersvoorde (52), deel, tevens zijn het grote kinderdagverblijf "Grenzlandzwerge" (14), de jongerenontmoetingsplaats "Jukids" in Michaelstreff (16) en het pension van Lebenshilfe eV (nr. 15) onderdeel van de wiegentour. In de uitgebreide expositie in Scheer (3) en het Kerkelijk Centrum van de Dorpskerk aan Markt Dinxperlo (23) is een groot aantal exposities te zien, waarvan enkele ter beschikking worden gesteld door externe wiegjesbouwer.

krippen_3.jpeg

In aanloop naar de kribbentocht waren vooral de bijdrijven in Dinxperlo dit jaar zeer te spreken over de nieuwe editie, aangezien deze campagne de efficiëntie van de stationaire detailhandel in “Doppeldorf” onderstreept.

Geven de lichtjes van de kribben, vooral in deze sombere tijden, een sprankje hoop op betere dagen ...? Na de enthousiast positieve reacties van de afgelopen jaren, vanwege het grote aantal en de verscheidenheid aan exposities uit alle delen van de wereld: van klein tot levensgroot, van klassiek-antiek tot abstract-moderne voorstellingen, hoopt de organisatie dat deze activiteit voortgezet zal worden.
Het konijn-prijs-zoekspel moedigt vooral kinderen aan om de kribben van dichtbij te bekijken, want op 21 januari zijn er mooie prijzen te winnen.

rosi.png
(Rosi Tuenter nr. 7 op het programma)

Informatiefolders zijn verkrijgbaar in vele "Dinxperwicker" -winkels, de Volksbank, evenals bij het startpunt van de tour bij "Surkse Backhus", Lange Fohre 2 en in de nieuwe kioskwinkel op het dorpsplein van Suderwick, evenals op de website: www.dinxperwick.info.

Klik hier voor de flyer met route in het Nederlands

Initiatiefnemer Rosi Tuente aan het woord:

Bekijk deze info ook op www.dinxperwick.info