Malford Milligan & The Southern Aces Until The Rain Tour 2020

Aalten Zondag 23 februari 2020

Zondag 23 februari | 15:00 uur | Oerkroeg Schiller

Malford Milligan is een soul-, blues- en gospelzanger uit Texas. Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul-iconen als Otis Redding en Al Green. Als zanger werd Milligan maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Tijdens deze tour staat hij op grote podia als Tivoli, Doornroosje en De Effenaar en . . . bij LSAmusic Aalten.

Malford Milligan komt samen met zijn vaste Nederlandse ‘allstar’ band The Southern Aces, bestaande uit Roel Spanjers (o.a. JW Roy, Sunset Travelers, Normaal), Jack Hustinx (o.a. Shiner Twins), Fokke de Jong (o.a. King Of The World, Normaal), Eric van Dijsseldonk (o.a. JW Roy, Erwin Nyhoff, Revolvers) en Roelof Klijn (o.a. Rootbag). Allemaal bekende namen voor de muziekliefhebber.

Als frontman van de band Storyville, samen met gitaristen David Grissom (John Mellencamp, Joe Ely, Dixie Chicks) en David Holt (Mavericks) behaalde hij grote successen met hun albums “Bluest Eyes” (1994), “A Piece Of Your Soul” (1997) en “Dog Years” (1999). De laatste twee werden uitgebracht door het prestigieuze Atlantic Records. Door deze successen werd Milligan een gewilde sessiezanger en werkte / tourde hij samen met artiesten als Eric Johnson, Marcia Ball, Alejandro Escovedo, Sue Foley, Toni Price, Chris Smither en vele anderen. Ook maakte hij het intense gospel-album “The Gospel According to Austin, Vol.2” en behaalde hij nationaal grote successen Ook de samenwerking met de Nederlandse Jack Hustinx (frontman & oprichter Shiner Twins) werd lovend ontvangen: “het beste americana-album van Nederlandse bodem zou wel eens gemaakt kunnen zijn door Jack Hustinx & The Southern Aces. Sterker nog, met Over Yonder kan hij zich zelfs in Texas met de besten meten” – Alt Country (2015).

Tijdens dit concert ongetwijfeld veel werk van het album “Life Will Humble You “ met die prachtige single “Feel Like Going Home”  (release 26 oktober 2018 via Royal Family Records). Maar ook veel eerder werk uit zijn uitgebreide oeuvre met prachtige ballads  en oude soul klassiekers.  En alles . . . soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimate.
Het album Life Will Humble You stond maar liefst 3 maanden op Nr 1 in de EuroAmericana Chart

Hier nog enkele van de mooie concertrecensies die de band ten deel vielen:

Quote:  uit The Blues Alone
Milligan blijft verbazen, de kracht, de passie die de man in iedere song weet te leggen is van grote klasse. Welke superlatieven ik ook zou gebruiken, geen enkele doet eer aan het gebodene. Ook zijn vertolking van Mayfield’s ‘People Get Ready’ is er weer een van de buitencategorie, maar ook de bandleden lijken met deze bezielende frontman boven zichzelf uit te stijgen. We zijn nog maar een klein half uurtje in de show en ik geloof dat ik nu al mag zeggen dat dit het beste is wat ik tot nu toe in 2019 heb meegemaakt. 
Volledige recensie op: bit.ly

Quote Maxazine:
Malford Milligan heeft met zijn ongelooflijk krachtige soulstem samen met de Nederlandse band Southern Aces een samenwerking weten neer te zetten, waar een erg mooi album uit is gekomen,
Volledige recensie op:  Malfordreview 

album teaser
soundcloud.com

Links

Website: www.malfordmilliganmusic.com
Artist-page: royalfamilyrecords.nl
Facebook:www.facebook.com
Twitter: twitter.com

N.B. Dit concert is alleen toegankelijk voor LSA donateurs en sponsoren en bezitters van een geldig e-ticket
Voorverkoopkaarten zijn uitverkocht. Geen losse kaartverkoop aan de deur!


Foto: Yvonne LeautaudVerwacht: Zondag 5 April – Cosmic Carnival Band