Open dag GUV Crematorium Etten

Oude IJsselstreek Zondag 17 oktober 2021

Zondag 17 oktober | 13:00 uur | Etten Zeddamseweg

GUV Crematorium Etten mag zich eindelijk laten zien! Sinds de start op 17 juli jl. hebben wij van vele geïnteresseerden verzoeken gehad om een open dag te organiseren. Nu de coronaregels het toelaten zijn wij eindelijk in staat dit te doen. Dan zijn zowel het groenste crematorium van Nederland als het asbestemmingsterrein De Wetering te bezoeken.
Van 13.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren aan de Zeddamseweg 17 open zijn , zodat men alle zalen en ook de oven en ovenruimte kan bekijken en ongedwongen vragen kan stellen over alles wat men wil weten. Ook De Wetering, het asbestemmingsterrein zal bezocht kunnen worden en ook daar zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden.

Een aanwinst voor de regio – opbaren en het laatste afscheid op dezelfde locatie
Bert van Asselt, directeur van GUV, nodigt uit: “Wij zijn blij dat we eindelijk mogen laten zien wat we voor de regio in Oude IJsselstreek hebben kunnen realiseren. Wij zijn oprecht trots op ons hypermoderne crematorium dat nabestaanden alle mogelijke voorzieningen biedt op het gebied van een afscheid, zoals bijvoorbeeld de sfeervol ingerichte 24-uurs kamers waar men dag en nacht naar de overledene kan. Bijkomend (financiële) voordeel is dat op de dag van de uitvaart de overledene al op de plaats van de plechtigheid is en er dus ook geen gedoe meer is met vervoer net voor de uitvaart. Cremeren lijkt vaak wel ingeburgerd en veel is al bekend, maar wij spreken nog steeds mensen die met veel vragen zitten. Deze open dag is een mooie gelegenheid om ongedwongen een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven.”

Catering – van soep van het huis en een excellente huiswijn tot luxe broodjes carpaccio
Jesse Kempers, teamleider horeca, werkt met Moniek Messing-Venhoeven en Jacqueline ter Voert-Leijzer in de horeca van Crematorium Etten. Hij praat met trots over alle kwaliteitsproducten die ze samen aanbieden: “We hebben een uitgebreide keuken met huisgemaakte soep, versgebakken appelflappen en saucijzenbroodjes, maar ook bijvoorbeeld luxe broodjes carpaccio, zalm of pulled pork zijn veel aangevraagde producten. Wat mensen ook bestellen, wij alles verzorgen. Het is een uniek afscheid, daar hoort ook een passende afsluiting bij waar de geserveerde producten van hoogwaardige kwaliteit zijn, aldus Jesse. Voor de zaken die wij niet zelf maken werken wij samen met plaatselijke ambachtelijke leveranciers die de producten dagvers leveren. Wij horen dit terug in de vele complimenten die wij krijgen. Dat maakt ons trots!”

De Wetering– asbestemmingen
In de spreekkamer en op De Wetering wordt uitgebreid informatie gegeven over alle mogelijkheden die GUV aan verstrooien en bijzetten biedt, van urnengraf tot basalturn. Bij de grote zwerfkeien kan zelfs een kleine dienst worden gehouden. Ook kunt u zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV u kan bieden. Onze nieuwe collega’s in Etten zullen aanwezig zijn om belangstellenden uitgebreid te informeren.

Thanatopraxie – een warme opbaring zonder koeling, hoe kan dat?
Met het licht balsemen van een lichaam, ook wel thanatopraxie genaamd, kan een lichaam tot aan de uitvaart opgebaard blijven zonder koeling. GUV heeft 1 van de 150 opgeleide thanatopracteurs in Nederland in huis. Collega Etienne Icking, zal alle uitleg geven over deze relatief onbekende, maar zeer mooie manier van opbaren. Zonder koeling kan de overledene opgebaard worden en dit biedt een groot aantal voordelen.

Rondgang met uitleg over alle facetten – ook de oven
”Bezoekers krijgen een plattegrond en kunnen vrij rondlopen in alle zalen en ruimtes. Overal krijgt men uitleg van onze medewerkers. Zelf ben ik één van de mensen die uitleg geven over de oven en de vele techniek die daarbij komt kijken. Daar is men vaak erg in geïnteresseerd. Wij hopen zondag 17 oktober veel mensen te mogen ontvangen en te laten zien wat we in huis hebben. Natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers. ”, aldus Norbet te Welscher, teamleider bij GUV Crematorium Etten.


Op de foto: GUV Crematorium Etten

Foto: Bert van Asselt