Afvalkalender Rova 2016

De online afvalkalender van ROVA voor 2016 staat klaar. Inwoners van gemeenten waar ROVA afval inzamelt kunnen de afvalkalender eenvoudig bekijken door postcode en huisnummer in te vullen op www.rova.nl/afvalkalender. ROVA werkt samen met haar gemeenten aan het optimaliseren van de afvalinzameling. Hierdoor kan het zijn dat in 2016 inzameldagen in gemeenten worden gewijzigd. ROVA adviseert alle inwoners om op de online afvalkalender te kijken, of er wijzigingen voor hun adres zijn.

De ROVA-app
Naast de online afvalkalender kunnen de inzameldagen ook op smartphones worden geraadpleegd in de ROVA-app.  Hiermee zijn de inzameldagen altijd binnen handbereik. Er kan op de ROVA-app een herinnering worden ingesteld. Zo  ontvangt de gebruiker een bericht wanneer de container aan de weg kan. De ROVA-app is er voor iPhone en Android-toestellen en is gratis te downloaden in de Appstore.
De afvalkalender van ROVA wordt niet ongevraagd toegezonden. Inwoners die toch een papieren kalender willen ontvangen kunnen deze aanvragen bij het ROVA Klantcontactcentrum (038) 427 37 77.

ROVA zet in op een schone en duurzame samenleving
ROVA is opgericht in 1996 door de samenwerkende gemeenten in de toenmalige regio IJssel-Vecht. Als samenwerkingsverband van gemeenten kreeg ROVA de opdracht de gemeentelijke afvalverwijdering efficiënter en effectiever te beheren en waar mogelijk te innoveren. Inmiddels heeft ROVA zich ontwikkeld tot een duurzaam dienstenbedrijf dat 21 gemeenten breed ondersteunt bij het inrichten, beheren en onderhouden van de publieke leefomgeving. De ROVA missie is het vergroten van de kwaliteit en duurzaamheid van die leefomgeving.

Waarom minder afval?
Het doel van ROVA is minder restafval en meer hergebruik van afval. Een van de manieren om dat te bereiken is er voor te zorgen dat consumenten, gezinnen, huishoudens minder afval over houden. Streven naar minder afval klinkt misschien wat gek voor een organisatie als ROVA. Maar, wij geloven dat mensen zich beter voelen in een leefomgeving die schoon, heel en veilig is. En wij zijn er van overtuigd dat wij zuinig moeten zijn op de (soms schaarse) grondstoffen. Daarom is het nodig om afval zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken.