Atty Kruisselbrink - Zelfstandige gastvrouw bij GUV

Melatie Pattipeilohy-Kruisselbrink is haar volledige naam en ze woont al jaren in Winterswijk. Ze is sinds kort zelfstandig gastvrouw bij GUV Crematorium, een hele verantwoordelijke functie.

Bert van Asselt, directeur bij GUV, is zeer tevreden: “Met haar enorme ervaring met nabestaanden in zowel crematoria als met uitvaarten, is ze een aanwinst. Ze past echt goed in ons team. De mentaliteit van Atty is die van een GUV-er. Ze gaat voor nabestaanden tot het uiterste en zal alles doen om de uitvaart perfect te laten verlopen. Juist omdat ze alle facetten van het uitvaartvak kent, kan ze nabestaanden extra goed begeleiden.”

Trots dat GUV mij vroeg
“Ik ben blij dat ik in gesprek met gekomen met Bert van Asselt. Eerst belde hij me op voor de functie van uitvaartverzorgster. Hoewel ik dat geweldig vond, moest ik het toch afslaan. Ik kan nu, met nog een jonge dochter van een jaar, niet vrij handelen. En voor nabestaanden moet je bij GUV 24-uur per dag klaar staan, dat weet ik. Dus daarom heb ik aangegeven dat weer heel graag te willen, maar die functie nu niet waar te kunnen maken. Ik was wel trots dat GUV me vroeg. Het werken bij Stichting GUV is een ideaal voor een uitvaartverzorger in deze regio. GUV heeft een hele goede naam.” aldus Atty Kruiselbrink.

Gastvrouw bij GUV Crematorium
“Een poos later belde Bert van Asselt me weer en vroeg of ik toch nog eens langs wilde komen omdat ze nu een andere vacature hadden. Op dat moment werkte ik in Apeldoorn en moest elke dag veel reizen. Tot mijn grote vreugde bood hij me een baan aan als gastvrouw bij GUV Crematorium. We waren het heel snel eens. Voor mij is het een prachtige kans: ik kan dichtbij werken bij GUV, mijn dochter is dan in de kinderopvang in Winterswijk en ik ben dicht bij huis!”

Asbestemming op De Akker
“Dankbaar werk is ook het helpen van mensen bij de keuze in de bestemming van de as. Ik mag van GUV alles aanbieden zonder dat ik hoef te kijken naar ‘rendement’ of ‘marge’. Dat maakt ze bij GUV niet uit. Dus ik kan alles aanbieden, van een sierlijk klein medaillon tot het bijzetten in een natuurlijke basalt-urn op De Akker. Tegenwoordig mag je de as splitsen, dus alles is mogelijk. ”

Uitvaarten voorbespreken - Thuis in Winterswijk
“Wat ook mooi is, is dat ik benaderd wordt door mensen uit Winterswijk. Die hebben dan vragen over uitvaarten omdat ze mij kennen als uitvaartverzorgster. En ik mag die mensen ook gewoon blijven informeren over alles wat GUV als Stichting zonder winstoogmerk allemaal doet. Van gratis voorbesprekingen tot aan nazorg. Het bijzondere aan GUV is dat ze je ook kunnen helpen als je ergens anders verzekerd bent. Zelfs dan is GUV nog goedkoper omdat er zonder winstoogmerk gewerkt wordt.

En op termijn mag ik waarschijnlijk ook weer uitvaarten verzorgen. Daar kan ik nu al naar uitkijken!”


Foto: Atty Kruisselbrink en Bert van Asselt in de Asbestemmingskamer op De Akker
Fotofraaf: Iwan Koster