Boskapellebusken Sinderen ontvangt 2500 euro van GUV

Een gesprek met Jan Weenink, Anna Kemp en Wim Gesink bevestigde de goede beslissing van het GUV Goede doelen fonds om het Boskapellebusken te steunen met een bijdrage, zo concludeerden Wim Abbink en Bert van Asselt deze week. Anna Kemp –zelf een van de ontwerpers van het buurtbos- , Jan Weenink en Wim Gesink, vertelden honderduit over het project waar ze allen een heel warm hart voor hebben.

Wim Gesink, die Wim Abbink en Bert van Asselt thuis ontving, vertelde een stukje van de voorgeschiedenis: “De eerste aanzet werd in 2020 gedaan, toen de werkgroep Sinderen in gesprek ging om te overleggen over het perceel dat op dat moment zo’n drie jaar te koop was. We hadden mooie ideeën over een ontmoetingsplek voor jong en oud aan de rand van de dorpskern. En de diaconie van de kerk heeft het voor Sinderen aangekocht.”

Anna Kemp lichte enthousiast toe: “Er zijn een aantal pijlers die het project zo belangrijk maken: Leefbaarheid van Sinderen – een groene ontmoetingsruimte, de educatieve mogelijkheden – lessen over de natuur in de natuur, een stuk cultuurhistorie -  vanwege de spoorlijn Varsseveld-Dinxperlo, Recreatie en ontspanning -o.a. door een wandelroute -, Natuur en landschap – fruitbomen, vogelkasten etc. en Cultuur – een groen amfitheater voor optredens van plaatselijke verenigingen. Er is sinds kort ook een kinderraad die ook mee kan en mag denken over wat we nog meer kunnen doen. ”

Wim Abbink en Bert van Asselt werden meegenomen naar de locatie, waar men enthousiast de verschillende onderdelen van het Boskapellebusken liet zien. Wim Abbink, landbouwer van beroep, voelde zich thuis in de landelijke omgeving en sprak zijn waardering uit voor dat wat men met gemeenschapszin gerealiseerd had. “Mooi dat men samen de schouders eronder heeft gezet en zoiets moois voor Sinderen heeft kunnen neerzetten. Juist daarom vinden wij het als GUV belangrijk hier een bijdrage aan te kunnen leveren. GUV is ook ontstaan door en voor de maatschappij. Dat maakt dat wij ons verbonden voelen met de mensen in onze regio.”

Jan Weenink, contactpersoon, bedankte zich, namens de groep: “We zijn heel erg blij met deze bijdrage van het GUV Goede doelen fonds. Het stelde ons, samen met de bijdragen van andere organisaties in staat iets moois te realiseren. Het is nog lang niet af, maar we werken met z’n allen door tot we zover zijn.”

 Op de foto: v.l.n.r. Anna Kemp, Jan Weenink, Wim Abbink en Wim Gesink.

Fotograaf: Bert van Asselt