Corona maatregels - GUV neemt verantwoordelijkheid

Maatschappelijke verantwoordelijkheid | GUV Uitvaartzorg wil nabestaanden altijd ten dienste staan, maar neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bert van Asselt, directeur bij GUV, neemt tegen zijn zin maatregelen:

“Natuurlijk willen wij geen beperkingen opleggen aan nabestaanden. En het dringende advies strekt zich nog niet uit tot uitvaarten. Toch vinden wij dat we het verzoek om de 1,5 meter afstand weer te handhaven en het verzoek om mondkapjes te dragen daar waar mensen dicht bij elkaar zijn niet naast ons neer kunnen leggen.”

Veel kwetsbare ouderen | “Bij uitvaarten komen natuurlijk heel veel oudere en kwetsbare bezoekers en die willen wij, evenals de niet gevaccineerde bezoekers, ook beschermen. De spagaat waarin we zitten is dan ook een gevoelige. Wij als directie team, Iwan Koster en ik, hebben dan ook sinds de persconferentie van afgelopen dinsdag alle mogelijkheden overwogen. Na intensief overleg met de voorzitter van het bestuursteam coronavirus in de uitvaartsector hebben wij de knoop doorgehakt. Als uitvaartverzorgende organisatie vallen wij dan wel buiten de opgelegde verplichtingen. Wij vinden dat wij, vooral moreel gezien want het is natuurlijk volledig tegen onze zin, de werkwijze opnieuw moeten aanpassen voor de nabestaanden en de gasten in beide GUV Crematoria in Aalten en Etten.” aldus Bert van Asselt”

Mondkapjes op en houdt afstand | Iwan Koster, adjunct-directeur licht toe: “Uitvaartplechtigheden en condoleances zullen vanwege het feit dat er geen coronacheck is, weer met mondkapje op moeten. Ook verzoeken wij dringend de afstand zo groot mogelijk te houden, geen handen te geven of te omhelzen. GUV heeft weliswaar de grootste aula’s, maar toch verzoeken wij u het aantal gasten goed te overwegen. Voor uw en hun veiligheid.

Indien nodig zal GUV vragen om de gasten te verdelen over de aula en de belangstellendenruimte.

Ons eigen personeel ieder geval weer mondkapjes gaan dragen en weer grotere afstand houden tot de overheid dit advies weer opheft. Bij condoleances gaan wij niet kijken naar de aantallen omdat deze mensen slechts kortstondig in onze gebouwen zullen zijn. Maar ook dan geldt een dringend verzoek om het mondmasker weer te dragen en geen handen te schudden.”


Op de foto: Bert van Asselt in de ontmoetingsruimte van GUV Crematorium Etten.

Foto: Theo Kock