Derde uitvaartbegeleidster in Winterswijk voor GUV

Tess Tuinte uit Winterswijk heeft de GUV opleiding voltooid. GUV heeft, met Tess Tuinte in haar gelederen, inmiddels al drie uitvaartbegeleiders in Winterswijk.

Tess is blij met haar werk bij GUV: “Ik heb nu net mijn interne opleiding achter de rug en ben heel erg blij dat ik deze stap gezet heb. Als gastvrouw in de horeca had ik veel omgang met mensen, maar nu is er sprake van een veel intensiever contact waarbij ik ook echt iets kan betekenen voor de nabestaanden.

Het werk is niet gemakkelijk, maar het geeft wel heel veel voldoening. Het kunnen ondersteunen van nabestaanden in zo’n moeilijke tijd vraagt natuurlijk wel veel van je, maar je krijgt er ook veel voor terug. Daarbij wordt ik natuurlijk gesteund door het grote team collega’s van GUV. En dat ik dit werk dan ook nog in mijn eigen woonplaats mag doen, schept een extra band met de mensen“.

Aantal nabestaanden die GUV kiezen stijgt

“Het gestegen aantal uitvaarten waar nabestaanden ons voor vragen, maakt dit nodig. We hebben in de afgelopen jaren een stijging gezien van de mensen die voor GUV kozen. Er wordt gekozen voor onze kwaliteit van dienstverlening die we, vanwege onze gunstige tarieven, ook aan kunnen bieden als men elders verzekerd is. En we verwachten, met het uitvaartcentrum Winterswijk in aanbouw, nog een verdere groei van nabestaanden die voor ons zullen gaan kiezen. Omdat we alles in eigen huis hebben, van vervoer, verzorging en eigen drukwerk tot aan eigen uitvaartcentra en crematoria, kunnen we ontzettend flexibel werken en de dienstverlening op het hoogste peil houden maar wel tegen lagere prijzen dan die men in de uitvaartsector gewend is.”, aldus Thijs Elzinga, uitvaartbegeleider bij GUV.

Sterke band met Winterswijk

Tessa Honderslo vult aan: “We hadden van oudsher al een sterke band met Winterswijk, we verzorgen immers al sinds vele decennia uitvaarten in Winterswijk en de omgeving. Daarnaast zijn bij GUV veel van onze collega’s bij de uitvaartverzorging maar ook in bijvoorbeeld onze crematoria, geboren en getogen in Winterswijk. We kennen de mensen en de gebruiken dan ook als geen ander. Daar waar je woont en werkt, kun je de mensen het beste helpen. Daarom zijn we ook zo blij met de bouw van het uitvaartcentrum. Winterswijk verdient een uitvaartcentrum zoals GUV dat gaat bouwen. Mooi en sfeervol en op een ideale locatie voor de bevolking. Geen extra ritten met een rouwauto of heen en weer rijden naar een andere locatie. Alles op een plek, dat geeft ook rust tijdens de uitvaart.”

Uitvaartcentrum voor Winterswijk, door Winterswijk

Het uitvaartcentrum dat GUV gaat bouwen, komt aan de Kerkhoflaan 7, direct tegen de begraafplaats aan. De plannen zijn eerst met de buurt besproken en pas daarna is de voorbereiding verder van start gegaan met overleg met de gemeente Winterswijk. Ook de wethouder en de Burgemeester waren per direct zeer enthousiast over deze nieuwe faciliteit voor de bevolking. De vergunningen zijn inmiddels rond en de aannemer die het gaat bouwen is ook een bekende uit Winterswijk en wel Hengeveld. Ook de onderaannemers komen voor een groot deel uit het Winterswijkse, zoals Sjoerd Frielink en Marcel Egbers.