Dzsv herpakt zich na teleurstellend gelijkspel en pakt drie punten tegen Zelos

Waar vorige week nog teleurstelling heerste na het gelijke spel in Enschede, is er nu de blijdschap na de winst op Zelos. In een soms harde wedstrijd werd het 2-0 voor DZSV.

Opstelling DZSV: Harm ter Maat, Leon Sticker (Ivan Koekkoek/45), Rob Mastebroek, Niels Tamboer, Jordi Sticker(Dyon Vinkenvleugel/40), Michel Luijmes, Gijs Baten, Max Tamboer, Chieljan Nijman, Mark te Grotenhuis(Raoul Vinkenvleugel/70), Jeffrey Simons.

Bekijk hier meer foto's van de wedstrijd!

DZSV begon goed aan de wedstrijd, met meer balbezit en overwicht werd geprobeerd om een gaatje te vinden in de verdediging van Zelos. Al in het eerste deel van de wedstrijd ging het er soms al fel aan toe. Wat (lichte) overtredingen van Zelos die niet werden gezien of bestraft door de scheidsrechter leed bij Chieljan Nijman tot wat irritaties waarna hij na een diepe bal hard doorliep op de keeper. Dit koste hem terecht een gele kaart. Ook Leon Sticker zou in de eerste helft nog op het wedstrijdformulier komen, na een handige actie van de linksbuiten van Zelos was eerstgenoemde te laat met zijn tackle en moest dit bekopen met een gele kaart. De gehele eerste helft waren er her en der wat venijnige en harde duels wat leed tot wat kleine opstootjes op het veld. DZSV was de eerste helft de bovenliggende partij maar kon dat overwicht niet omzetten in doelpunten. Op wat kleine mogelijkheden na werden ze niet echt gevaarlijk voor het Zelhemse doel. Ook Zelos kreeg via de linksbuiten 2 schietkansen maar beide schoten werden ruim gemist. Vlak voor rust moest Jordi Sticker noodgedwongen gewisseld worden omdat hij in een duel dusdanig hard voor zijn hoofd was geraakt dat hij niet helemaal meer helder was. Hij werd vervangen door Dyon Vinkenvleugel.

Na rust was het wedstrijdbeeld niet veel anders. Een met vlagen harde wedstrijd werd nog steeds gedomineerd door DZSV. Na nog wat mogelijkheden over en weer was het in de 62e minuut dan toch raak. Na lang balbezit werd Max Tamboer ingespeeld aan de linkerkant van het veld, met wat snel voetenwerk en een goede versnelling bereikte hij de16 meter van Zelos. Hij behield goed het overzicht en zag Jeffrey Simons vrij staan, na het goed afleggen van Max kon hij de bal droog tegen de touwen schieten.

Zelos moest nu wat meer komen om een gelijkmaker te forceren. Dit gaf DZSV meer ruimte voorin en daar werd na 10 minuten dankbaar gebruik van gemaakt. Na een weergaloze actie van Jeffrey Simons via wederom de linkerkant behield ook hij perfect het overzicht en zag Gijs Baten vrij staan op de rand van de 16. Met een hard en geplaatst schot werd het 2-0.

Hierna werd het spel er niet beter op. Zelos moest maar kon niet echt en DZSV speelde het slim.

Na wat overtredingen van Zelos was bij Raoul Vinkenvleugel echter het lontje op, aan de zijkant van het veld gaf hij de verdediger van Zelos een tikje nadat laatstgenoemde de bal niet terug wilde geven. Hierdoor speelde DZSV de wedstrijd uit met 10 man maar ook toen werd Zelos niet meer gevaarlijk. Op een goed schot van wederom de linksbuiten na, maar die werd goed gepareerd door Harm ter Maat.

Al met al een goede overwinning van DZSV dat hiermee de zure smaak van vorige week een beetje wegspoelt. Aankomende zaterdag spelen we uit tegen Kloosterhaar, hier gaan we uiteraard proberen om weer drie punten mee te nemen naar Dinxperlo.