DZSV nieuwe koploper na winst op hekkensluiter

DZSV is de nieuwe koploper in de derde klasse D. De ploeg van Bas van Londen won zaterdag op eigen veld met 3-0 van Sportlust Glanerbrug. De hekkensluiter kon een helft lang partij bieden aan de Dinxperlose formatie. Na rust was het verzet gebroken en liep DZSV simpel uit naar een 3-0 overwinning. Na de wedstrijd bleek dat de naaste concurrenten Quick’20 en Lemele punten hadden verspeeld waardoor DZSV nu bovenaan de ranglijst te vinden is.

Opstelling DZSV: Harm ter Maat; Leon Sticker, Rob Mastebroek, Jordi Bulten, Jordi Sticker; Coen Rougoor, Max Tamboer, Niels Tamboer; Jeffry Simons, Mark te Grotenhuis (Raoul Vinkenvleugel/60), Chieljan Nijman (Dyon Vinkenvleugel/75)

Om iets over half drie floot scheidsrechter de Wit, die de kaarten vanmiddag op zak hield, voor het begin van de wedstrijd. DZSV begon sterk door in de openingsfase meteen een goede kans te creëren. Chieljan Nijman wist de bal echter niet tussen de palen te krijgen. Sportlust Glanerbrug beperkte zich vooral tot tegenhouden en dit lukte de ploeg aardig. Aanvallend gezien wist de Glanerbrug de verdediging van DZSV nauwelijks aan het wankelen te brengen. DZSV wist via een lange bal van Jordi Sticker op Chieljan Nijman nog een kans te creëren maar ditmaal vond Nijman de keeper op z’n weg. Verder viel er nog een discutabel moment te noteren toen Rob Mastebroek naar de grond ging in de vijf meter. Scheidsrechter de Wit vond dat er niets aan de hand was. Ruststand 0-0, DZSV had verreweg het meeste balbezit maar wist in de eerste helft nog niet te overtuigen.

De tweede helft begon een stuk beter. Een aanval over links kwam via meerdere stationnetjes bij Jeffry Simons terecht, hij schoof de bal breed op Coen Rougoor die middels een droge schuiver de thuisploeg op voorsprong zette. Hierna ontstond er hetzelfde beeld als in de eerste helft. DZSV had veelal de bal en Sportlust Glanerbrug probeerde dit te ontregelen. Ook de Glanerbrugse grensrechter deed af en toe een duit in het zakje. Een kwartier voor het einde viel dan toch de bevrijdende 2-0. Wederom een combinatie over links. Ditmaal vuurde Chieljan Nijman op doel, de rebound was een koud kunstje voor Jeffry Simons. Vlak voor tijd was het slotakkoord voor Coen Rougoor. Hij ontsnapte, misschien wel in buitenspelpositie, aan de verdediging van Glanerbrug, . Scheidsrechter de Wit liet de vlaggenist ditmaal staan en Coen Rougoor kon de 3-0 eenvoudig binnenschuiven. Een simpele overwinning voor DZSV.

Aanstaande zaterdag wacht Juliana’32, doorgaans een angstgegner voor DZSV. Wederom een thuiswedstrijd, aanvang 14.30u tot dan!