DZSV pakt eerste periodetitel na gelijkspel tegen Mariënberg

DZSV heeft afgelopen zaterdag de eerste periodetitel in de wacht gesleept. In en tegen Mariënberg werd het 1-1. Door de gunstige resultaten op de overige velden volstond dit gelijkspel om de koppositie te behouden. DZSV speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Ondanks dat was ook Mariënberg niet in staat om DZSV echt het vuur aan de schenen te leggen.

Opstelling DZSV: Harm ter Maat; Leon Sticker, Rob Mastebroek, Jordi Bulten (Dyon Vinkenvleugel/70), Jordi Sticker; Michel Luijmes, Max Tamboer, Niels Tamboer; Jeffry Simons (Gijs Baten/65), Coen Rougoor, Chieljan Nijman

Bekijk foto's van de wedstrijd via deze de website van Mariënberg (!)

Vanaf het eerste fluitsignaal werd het meteen duidelijk wat de intenties van de gastheren waren. DZSV mocht het spel maken en Mariënberg leunde achterover en gokte met name op de omschakeling. Hierbij wilde het spits Hofsink zoveel mogelijk in stelling proberen te brengen. Dat dit lukte was niet zozeer de verdienste van Mariënberg maar de oorzaak lag meer bij de talloze fouten die DZSV aan de bal maakte. Slordigheid in de passing in combinatie met een gebrek aan scherpte om de tweede ballen te veroveren zorgden ervoor dat DZSV ook terecht op achterstand kwam. Hofsink werd middels een lange bal de diepte in gestuurd. Hij zag dat keeper Ter Maat te ver uit zijn doel stond en lepelde de bal mooi in het lege doel. Even daarvoor had DZSV trouwens ook op voorsprong kunnen komen, maar Niels Tamboer vond tweemaal de uitblinkende keeper Brinks op zijn weg. Op slag van rust gebeurde dit voor de derde keer, ditmaal bij een vrije trap, en weer kwam Brinks als winnaar uit de strijd. Ruststand 1-0.

In de tweede helft moest DZSV uit een ander vaatje tappen. De eerste helft had de ploeg veel de bal, maar hier deed het eigenlijk te weinig mee. Vlak na rust had Mariënberg de eerste kansen. Hofsink wist deze tot tweemaal toe echter niet te verzilveren. Hierna zag je dat de krachten bij de gasten wat wegvloeiden en DZSV rook bloed. Een goede bal achteruit van Leon Sticker bereikte Max Tamboer die keeper Brinks wel wist te verschalken, 1-1. Hierna werden de ruimtes steeds groter en DZSV dicteerde in deze fase het spel. Dit leverde ook een enorme kans op maar Gijs Baten wist zijn schoen niet tegen de bal te krijgen. Aan de andere kant moest Harm ter Maat nog handelend optreden bij een vrije trap. In de slotseconde kon DZSV alsnog de driepunter meenemen. Chieljan Nijman kwam oog in oog met Brinks, maar deze had weer een prachtige reflex in huis. Zo werd het de wedstrijd van de uitblinkende keepers en bleef het bij 1-1.

Ondanks de verspeelde punten pakte DZSV wel de eerste periode en hiermee verzekert DZSV zich van de nacompetitie. Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd, dan komt Lemele op bezoek. De aftrap vindt plaats om 14.30u, tot dan!