DZSV verslaat koploper en ontmoet nu hekkensluiter

DZSV heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Uit bij koploper Quick’20 uit Oldenzaal won de ploeg van Bas van Londen verdiend met 0-1. De zege was verdiend te noemen, DZSV verzuimde de tweede helft echter om de wedstrijd in het slot te gooien waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Door deze zege is DZSV koploper Quick’20 tot op 2 punten genaderd en bezet het inmiddels de derde plaats.

Opstelling DZSV: Harm ter Maat; Leon Sticker, Rob Mastebroek, Jordi Bulten, Jordi Sticker; Coen Rougoor (Gijs Baten/85), Max Tamboer, Niels Tamboer; Jeffry Simons (Timo Kleinhesselink/70), Mark te Grotenhuis, Chieljan Nijman (Raoul Vinkenvleugel/60)

De wedstrijd in Oldenzaal begon niet zo aan DZSV zijde. De voorbereiding was al verre van vlekkeloos. Een warming-up op een bijveldje en vervolgens voetballen op een splinternieuw maar wel stroef kunstgrasveld. DZSV moest hier duidelijk aan wennen, het stroeve veld belemmerde het veldspel van de Dinxperloërs. Verder was DZSV slordig aan de bal, veel passes kwamen niet aan en Quick’20 probeerde hiervan te profiteren in de omschakeling. De Oldenzalers konden hier echter ook niet bijster gevaarlijk uit worden. Echte grote kansen vielen er de eerste helft niet te noteren. Beide ploegen schoten nog een keer gevaarlijk voorlangs. De grootste kans was misschien wel een vrije trap voor DZSV op randje zestienmeter nadat Niels Tamboer ten val was gebracht door de aanvoerder van Quick’20, deze moest dit bekopen met een gele kaart. Specialist Mark te Grotenhuis schoot de bal in de handen van de uitstekende keeper van Quick’20. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft wist DZSV het krachtsverschil wel wat meer te benadrukken. Na een klein uur spelen had het succes. Een kort genomen corner van Jeffry Simons bracht Niels Tamboer in stelling. Deze passeerde zijn directe tegenstander aan de binnenkant en haalde met links uit. De bal verdween in de linker winkelhaak, 0-1. DZSV had hierna een overwicht en gaf achterin nagenoeg niks weg. Het centrale duo, gevormd door Rob Mastebroek en Jordi Bulten, stond als een huis deze middag. De Oldenzaalse verdediging had het beduidend lastiger. Twintig minuten voor tijd moest een verdediger van Quick’20 inrukken omdat hij de doorgebroken Raoul Vinkenvleugel vloerde. DZSV kreeg hierna verschillende kansen om de voorsprong uit te breiden. Quick’20 ging achterin één op één spelen waardoor DZSV meer ruimte kreeg. Kansen waren er voor Niels Tamboer en Raoul Vinkenvleugel, maar zij vonden de keeper van Quick’20 op hun weg. Keeper Harm ter Maat hield z’n doel schoon waardoor DZSV een belangrijke 0-1 overwinning kon bijschrijven.

Aanstaande zaterdag komt hekkensluiter Sportlust Glanerbrug op bezoek in Dinxperlo. Dit wordt waarschijnlijk weer een hele andere wedstrijd waarin de ruimtes heel klein zullen zijn en DZSV zal moeten proberen de tegenstander kapot te spelen. De aftrap op Sportpark ’t Welink vindt zaterdag plaats om 14.30u, tot dan!