DZSV wil zich in thuiswedstrijd tegen RKSV revancheren dramatische prestatie in Kloosterhaar

Net als twee weken geleden heeft DZSV een nare bijsmaak overgehouden aan een uitwedstrijd. In en tegen Kloosterhaar werd het 2-0 voor de gastheren. DZSV leek de touwtjes helemaal in handen te hebben, in de laatste twintig minuten ging het echter helemaal mis. Zo is DZSV niet goed aan de competitie begonnen met slechts vier punten uit drie wedstrijden.

Net als in de voorgaande competitiewedstrijden was DZSV ook tegen Kloosterhaar de beter voetballende ploeg. Het vergat echter het veldoverwicht ook in de score uit te drukken. Zonder echt grootst te spelen dicteerde de ploeg uit Dinxperlo het spel. Achterin werd er de eerste helft nagenoeg niks weggegeven. Op slag van rust kreeg DZSV een enorme kans om op een 0-1 voorsprong te komen. Chieljan Nijman kwam oog in oog met de doelman van Kloosterhaar maar hij verzuimde de openingstreffer op het scorebord te zetten. Voor de rest wist ook DZSV weinig uitgespeelde kansen voor het doel van Kloosterhaar te creëren. Het bleef bij die ene kans aangevuld met enkele schoten vanuit de tweede lijn.

In de tweede helft werd het er niet beter op aan Dinxperlose zijde. De ploeg van Bas van Londen wist in de tweede helft geen enkele uitgespeelde kans meer te creëren. DZSV miste gewoonweg creativiteit om de verdediging van Kloosterhaar aan het wankelen te brengen. In de 70ste minuut kreeg de ploeg uit Dinxperlo de deksel op de neus. Ongelukkig verdedigen in de eigen zestien meter leidde uiteindelijk tot de openingstreffer voor Kloosterhaar. Vanaf dat moment liep DZSV achter de feiten aan. Door wat extra manschappen vooruit te sturen werd er getracht de gelijkmaker op het bord te zetten. Dit gebeurde echter niet, het was Kloosterhaar dat op 2-0 kwam luttele minuten voor tijd. In de omschakeling kwam een aanvaller oog in oog met Harm ter Maat, hij faalde niet en zorgde hiermee voor het slotakkoord. Wederom een teleurstellende uitwedstrijd voor DZSV. Zaterdag tegen RKSV zal de rug weer moeten worden gerecht. DZSV-RKSV, 14.30u tot dan!