Dzsv wint wedstrijd tegen Lemele

Vorige week zaterdag werd de eerste periodetitel door DZSV in de wacht gesleept. Zo kan DZSV ook dit seizoen zeker rekening op een toetje. In en tegen Mariënberg werd het 1-1.  Vandaag werd er gespeeld tegen Lemele, een ploeg die vorig jaar promoveerde naar de derde klasse. Een onbekende tegenstander voor de ploeg van Bas van Londen maar wel was bekend dat ze vrij fysiek waren. DZSV zal vandaag het tempo hoog moeten houden en het balletje snel moeten laten rond gaan.

Bekijk de foto's van de wedstrijd, gemaakt door Marianne Kleinhesselink,  via deze link

Opstelling DZSV: Harm ter Maat; Leon Sticker (Daan Harbers/65), Rob Mastebroek, Jordi Bulten, Jordi Sticker; Michel Luijmes (Ivan Koekkoek/70), Max Tamboer, Niels Tamboer; Jeffry Simons (Raoul Vinkenvleugel/45), Coen Rougoor, Chieljan Nijman

Net als vorige week mocht DZSV het spel maken en kon het de bal achterin rond gaan. Na enkele ballen achterin rond te hebben gespeeld kwam DZSV er uit via de linkerkant. Via een goede aanval kwam de bal via Jordi Sticker bij Chieljan Nijman, de laatst genoemde schoot de bal hard in de bovenhoek. DZSV had de gewenste voorsprong binnen het stond namelijk binnen 2 minuten op een 1-0 voorsprong. De gasten bleven echter hetzelfde spel spelen en had het eenmaal de bal, was het voornamelijk nummer 17 die het spel moest bepalen. DZSV had moeite om verder te voetballen na de 1-0. In de 12de minuut werkte de buitspelval niet en door een handig overstapje kwam de bal bij Tim Woudsma die Harm uitspeelde en zo de 1-1 op het scorebord kon zetten. DZSV was weer terug bij af en gezien het spel misschien wel een terechte tussenstand. Uiteindelijk werd er beter gevoetbald en kwamen er kansen via Jeffry Simons en Coen Rougoor, beide waren wat ongelukkig in de afwerking. Veel ruimte werd er door de gasten niet gegeven wel waren er fysiek harde duels en bepaalde de scheidsrechter de grens. Coen Rougoor legde met een goeie steekbal de verdediging open, de bal kwam bij Jeffry die de bal direct voorgaf op de inlopende Max Tamboer deze schoof de bal beheerst met links binnen. Vlak voor rust had DZSV de voorsprong weer te pakken en met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, DZSV probeerde door geduld te bewaren door de defensie te komen van de geel blauwe. Niels Tamboer sleepte de bal in de 16 meter na binnen en haalde met zijn favoriete linker uit helaas stond de keeper op de goede plek. Veel kansen waren er niet te noteren. Dit kwam ook omdat het achterin bij DZSV erg goed stond, veel duels werden gewonnen en ook was de tweede bal vaak voor de thuisploeg. Rond de 70ste minuut kwam bij Lemele het besef dat ze eerder druk moeten zetten om nog een poging te doen om resultaat te halen. DZSV is echter nooit onder druk komen te staan. Harm Ter Maat koos voor een lange bal op de kopsterke Coen Rougoor die al aangaf de bal wel even zou verlengen. Chieljan Nijman reageerde hier op en lepelde de bal van 25 meter over de keeper, 3-1! Voor DZSV het besef dat de wedstrijd binnen was en Lemele geloofde het ook wel. Max Tamboer mocht ook zijn tweede goal maken. Een slimme corner die door de gebroeders Tamboer genomen werd kwam bij Ivan terecht die de bal perfect klaar legde voor Max, die via de paal de 4-1 binnen schoot.

Een zakelijke overwinning tegen een tegenstander die vooral fysiek was en veelal de bal aan DZSV liet. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen de studenten uit Drienerlo. De aftrap vindt plaats om 14.30u, tot dan!