Flauwers by Laura opent op 1 september

Het is geen vergissing, de au in Flauwers zijn van Laura Testerink, de eigenaresse van de nieuwe bloemenzaak op de Hoven 27 in Aalten.
In de knusse winkel die een huiselijke sfeer ademt, draait het om bloemen en planten en bloemsierkunst. Daarmee onderscheidt Flauwers by Laura zich; alles is gericht op verse bloemen en planten en het maken van opgewekte veldboeketten, zoals men die in de vrije natuur aantreft.

Verse bloemen helemaal in Ede of Aalsmeer Laura Testerink vertelt waarom, ”Als ik de bloemen zelf rechtstreeks bij de groothandels in Ede en Aalsmeer haal, heb ik meer veel meer keuze en kan ik mijn klanten een hoge kwaliteit aan verse bloemen aanbieden. Dat kost wel veel tijd omdat je veel kilometers moet maken en je het naast de winkeluren moet doen, maar dat heb ik er voor over. Ik vind het geweldig om te horen dat een mooi veldboeket echt lang staat en er hele mooie bloemen tussen zitten. Dan heb ik voldoening.”

De uitstraling moet huiselijk worden, waarom?“Ik wil graag dat men zich vrij voelt om binnen te lopen, kijken of er iets is wat men mooi vind. Zonder de druk om te moeten kopen. Daarnaast is de huiselijke stijl ook bedoelt om te zien hoe iets op een tafel staat. En voor elke budget is er wel een passen cadeau te vinden. Het is de gedachte die telt, niet het bedrag wat een cadeau kost. De glimlach bij de klant is mijn extra beloning.“
Flauwers by Laura zal ook een klein assortiment aan woonaccessoires gaan voeren, maar dat is alleen complementair aan de bloemen. Het moet geen hoofdzaak worden.

Bloemsierkunst “Ik heb het vak geleerd tijdens mijn opleiding in Wageningen die ik momenteel afsluit en bij een drietal bloemisten. Als laatste werkte ik bij Bresser in Gendringen een zeer goed bekend staande bloemist. Ik heb daar veel geleerd en daar bleek dat mijn stijl en die van Bresser op elkaar leken. We hebben echt een klik.”

Vaker een bloemetje op tafel (of balie) – een abonnement “Om mensen vaker mooie bloemen op tafel of op de balie te laten krijgen ga ik ook abonnementen aanbieden. Zowel voor particulieren als bedrijven. Tegen een vast bedrag per keer krijg je dan een mooi arrangement bloemen. De vaas die er voor nodig is, lever ik er vanaf 5 leveringen gratis bij.

Speciale arrangementen voor blije en droevige gelegenheden Ook voor bloemen bij een trouwerij en een laatste afscheid kan men bij Flauwers by Laura terecht. “Ik heb ervaring opgedaan in het maken van rouwstukken. Niet alleen de stukken uit de boeken, maar ook op basis van de wensen van de nabestaanden. Precies zoals dat bij de overledene paste. Ook voor bruiloften heb ik de bloemen mogen verzorgen. Van corsages tot een luxe bruidsboeket en hoofdstukjes voor de bruidsmeisjes.