Gemeente Aalten rijdt elektrisch

Deze week nam wethouder Erik Groters symbolisch de sleutels in ontvangst van een van de nieuwe elektrische auto’s. Autobedrijf Herwers uit Aalten levert vier nieuwe Nissan Townstars electric aan de gemeente, allen dus volledig elektrisch aangedreven.

Wethouder Erik Groters: “Als gemeente vinden we duurzaamheid belangrijk en we geven daarin graag het goede voorbeeld. Onze dieselauto’s rijden al langer op milieuvriendelijkere blauwe diesel en nu schakelen we langzamerhand over van benzineauto’s op elektrische auto’s. In Herwers hebben we daarin een goede, lokale en duurzame partner gevonden.”

De elektrische auto’s kunnen onder meer bij de gemeentewerf worden opgeladen. De laadpalen daar worden direct gevoed door de zonnepanelen op het dak van de werf.

Naast deze vier elektrische bestelbusjes rijden er ook nog auto’s en busjes van gemeente Aalten op benzine rond. De wethouder: “zodra die aan vervanging toe zijn, ergens de komende jaren, worden ook dat elektrische varianten. Maar hiermee hopen we alvast een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van de uitstoot van CO2. En van de medewerkers heb ik inmiddels begrepen dat ze uitstekend rijden!”

Aalten is een Global Goals gemeente

In 2015 hebben de lidstaten van de Verenigde Naties zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen aangenomen (Sustainable Development Goals (SDG’s), ook wel Global Goals) als agenda voor een betere en duurzame toekomst voor iedereen. Deze doelen raken op allerlei manieren de taken van gemeenten. Denk aan het werken aan kansengelijkheid, deelname aan de samenleving, verduurzaming, de energietransitie en een prettige en veilige leefomgeving. Gemeenten vormen dus een onmisbare schakel bij het invulling geven aan de SDG’s. Daarom is gemeente Aalten een Global Goals gemeente.

Door van fossiele brandstof over te schakelen op hernieuwbare brandstof, leveren we een bijdrage aan Global Goal nummer 7, schone en betaalbare energie. De Global Goals worden aangeduid met een kleurig cirkellogo. Dat logo is ook terug te zien op de nieuwe auto’s.