Groepsexpositie in het FotoKabinet van Oerkroeg Schiller

Van 4 augustus tot en met 5 oktober 2023

Voor deze expositie in het FotoKabinet is gekozen voor het thema’Schiller’. Het is een groepsexpositie waarin elk lid van het OFC een bijdrage levert. De één laat zich inspireren door de schrijver Schiller en een ander door de locatie van de oerkroeg. 

Zo is er een foto die een relatie heeft met enkele regels uit de biografie van F. Schiller'. Een ander koos een foto die de pathetische en de zwaarmoedigheid van de Sturm und Drang periode en de daaropvolgende Romantiek in de Duitse literatuur uitdrukt. Het verhaal van Willem Tell komt aan bod en er is gekozen voor een interieur foto van oerkroeg Schiller, de thuisbasis van het collectief. Weer anderen lieten zich inspireren door een gedicht. Bijvoorbeeld: "Ode an die Freude",  geschreven door Friedrich Schiller, waarin het ideaal van een wereld waar alle mensen als broeders leven verwoord wordt. 

FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller samen met het OFC. De groep die ervaring heeft met het exposeren in een museale omgeving ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie exposities te realiseren. Het OFC bestaat uit fotografen en kunstenaars die al dan niet beroepsmatig werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. 
De leden zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Marjan Rosendahl, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink. 

 

FotoKabinet

Oerkroeg Schiller, 

Prinsenstraat 4, 7121 AG Aalten

Openingstijden: 
Dinsdag 19:00 tot 01:00
Woensdag 19:00 tot 01:00
Donderdag 16:00 tot 01:00
Vrijdag 14:00 tot 02:00
Zaterdag 14:00 tot 02:00
Zondag 14:00 tot 01:00