GUV Goede doelen fonds geeft 1.000 euro aan Stichting 4 en 5 mei

De “Lichten-voor-de-vrijheid-tour” werd dit jaar bekostigd door GUV

Via Walter Leemreize kreeg GUV Goede doelen fonds de aanvraag binnen. Walter gaf tijdens het gesprek duidelijk aan waar ze voor staan: “De Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde heeft als doel het organiseren van een Dodenherdenking op 4 mei in Lichtenvoorde in het kader van de Nationale Dodenherdenkingen en het stimuleren en doen organiseren van een passende viering van 5 mei als Nationale Feestdag en het coördineren van door anderen op die dag georganiseerde activiteiten.

Wij verzorgen dat deels door inzet van eigen menskracht (de bestuursleden), maar vooral ook in samenwerking met een breed scala aan betrokken personen, verenigingen en maatschappelijke instellingen binnen de Lichtenvoordse gemeenschap en de gemeente Oost Gelre.

Bijzonder blij zijn we natuurlijk dat GUV hier een mooie bijdrage aan wilde leveren.”

Walter Leemreize had ook een specifiek doel voor de bijdrage van GUV. De Lichten-voor-de-vrijheid-tour in en om het centrum van Lichtenvoorde. Op 31 plekken in en rond het centrum werden kleine kunst-, dans-, muziek-, theater/toneel-, poëzie voorstellingen opgevoerd door lokale vrijwilligers/talenten. Het Thema was “vrijheid”. De voorstellingen/activiteiten zijn lichtpunten voor de vrijheid. Vandaar de titel: Lichten-voor-de-vrijheid-tour.

Juist in een tijd van oorlog op de rand van Europa

Mario Navis van het GUV Goede doelen fonds gaf aan dat de aanvraag meteen positief binnenkwam: “Wij werden enthousiast over de aanvraag. De historie mag niet vergeten worden. De reden dat wij in vrijheid kunnen leven, ligt in het feit dat anderen voor onze vrijheid gevochten hebben. Zeker met een oorlog op de rand van Europa die nog steeds woedt, mogen we dankbaar zijn dat wij wel deze vrijheid hebben. Dat daar aandacht aan wordt geschonken vinden wij zeer belangrijk. Daarom vonden wij dat dit een bijdrage verdiende. En als GUV horen we natuurlijk ook bij de Lichtenvoordse gemeenschap.”

 

Op de foto v.l.n.r.: Walter Leemreize en Mario Navis bij het vrijheidsmonument aan de Dijkstraat.

Fotograaf: Bert van Asselt