GUV Goede doelen fonds schenkt 1.000 euro voor Paardrijden Gehandicapten

De Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek ontving uit de handen van bestuurslid Wim Abbink een cheque van 1.000 euro voor een bijdrage aan een heel speciaal zadel.

“Dit zadel is op maat gemaakt voor een paard en speciaal aangepast voor de berijders met een beperking. Het biedt meer steun en is comfortabeler om hen een goede zitpositie te geven.

Wij zijn dan ook erg blij met de ondersteuning van GUV”, aldus Gerdie van Everdingen, bestuurslid, en Chris Jacobs, Penningmeester van de SPG Oost Achterhoek.

Wim Abbink, die namens GUV Goede doelen fonds de overhandiging mocht doen weet als boer natuurlijk wel het een en ander van paarden en keek belangstellend naar het zadel en de omgeving bij de Aalbrinkhoeve in Winterswijk waar de SPG nu gehuisvest is. Momenteel rijden er 50 ruiters die begeleid worden door 20 menners. En er komen nog steeds menners bij.

“Wij vinden het fijn om zo’n goed doel te steunen. We hoorden van jullie hoeveel het voor de gehandicapten kan betekenen om wekelijks op een paard te rijden. Niet alleen het feit dat ze het heel fijn vinden om te doen en zo hun geestelijk welzijn bevorderd, maar ook dat het voor lichaamsbeweging zorgt en daardoor ook positief is voor hun gezondheid. Mooi dat jullie met al die vrijwilligers dit mooie werk doen”, zo stelde Wim Abbink.


Op de foto v.l.n.r.: Chris Jacobs, Gerdie van Everdingen en Wim Abbink met het speciale zadel

Foto: Bert van Asselt