GUV Goede doelen fonds schenkt 2.500 euro aan De Stroet

De Stroet, het speel en beweegpark in Beltrum ontving 2.500 euro van het GUV Goede doelen fonds uit de handen van Frank Smit, de penningmeester van het fonds.

Leo Scharenborg bestuurslid en projectleider geeft aan wat het Park de Stroet is: “ het is een park waarin voor de hele gemeenschap in Beltrum faciliteiten zijn gericht op gebruik door alle leeftijden. Vandaar de naam 4 -generatiepark. Dat betreft spelen voor de kinderen, een kinderboerderij voor jong en oud, beweegtoestellen voor de ouderen o.a. vanuit het naastgelegen verzorgingshuis Hassinkhof.

Daarnaast is de inrichting zo gemaakt dat een mooie wandeling met de rollator of rolstoel mogelijk is op verharde asfaltpaden. Er is een uitgebreide tuin met bloeiende, geurende en kleurende bloemen die insecten lokken, maar ook de zintuigen van de oudere mens een prikkel geven.”

Samen met Leo Scharenborg en Chantal Papen, eveneens bestuurslid, lopen Frank Smit en Bert van Asselt (directeur GUV) over het park en krijgen bij alle onderdelen toelichting.

Uiteindelijk staat men het langste stil bij de Pannakooi, waar de bijdrage van GUV Goede doelen fonds ook naar toe gaat.

Chantal Papen vertelt nog wat meer over de Pannakooi: “ Dit is een ruimte van 30 x 15 meter waarin spellen gedaan kunnen worden zoals voetbal voor jongeren met kleine doelen, maar ook voor ouderen die dan het hele veld kunnen gebruiken. Ook hangen er basketbalringen en kun je er van allerlei andere sporten doen. Daarnaast kunnen er ook muziek en toneelvoorstellingen en kleine evenementen gehouden worden. Het is een centraal gelegen multifunctionele ruimte. En daar was dus een nieuwe vloer voor nodig. Mooi voor alle bezoekers, jong en oud, dat dat nu ook in orde is.”

Frank Smit is enthousiast over het grote aantal mensen dat er is: “echt een ontmoetingsplek voor jong en oud. De kinderen zie je spelen met ouders en/of grootouders. Er lopen mensen rond met een rollator –blijkbaar vanuit de Hassinkhof – en kleine kinderen fietsen rond het park. Een prachtige ontmoetingsplek zo midden in de kern van het dorp. Jullie mogen er trots op zijn dat je zoiets moois hebt weten te realiseren. Wij zijn blij dat onze bijdrage hier goed terecht komt.”


Op de foto van de pannakooi met op de achtergrond de kerk van Beltrum
v.l.n.r.: Leo Scharenborg, Chantal Papen en Frank Smit

Foto: Bert van Asselt