GUV Goede doelen fonds schenkt 5.000 euro aan Gendringen Leefbaar

Stichting Gendringen Leefbaar is druk bezig met een heel bijzonder project, de electrocar voor Gendringen.
Het GUV Goede doelen fonds werd benaderd voor een bijdrage door een lid van het eigen bestuur van Stichting Uitvaartfonds Achterhoek, Hetty Bresser. “Het voelde wat vreemd om, gezien mijn bestuursfunctie zelf een aanvraag te doen voor een bijdrage. Maar Bert van Asselt, directeur GUV, verzekerde mij dat hij het juist mooi vond dat ik die aanvraag deed. Het mag in mijn eigen omgeving best bekend zijn dat ik in het bestuur van GUV zit. GUV Uitvaartverzorging heeft een groot werkgebied en dat hele gebied is ook vertegenwoordigd in ons bestuur. Daarom is het niet meer dan normaal dat ik een aanvraag doe voor een goed doel waar ik volledig achter sta.”, aldus Hetty Bresser.

Voorzitter, Gilbert Esser van Stichting Leefbaar Gendringen was erg blij met de donatie. “We zijn zeer verheugd dat we zo’n groot bedrag mogen ontvangen van het GUV Goede doelen fonds. Hiermee zijn we weer een heel stuk verder richting de realisering van de electrocar. De bedoeling is om minder mobiele mensen, die niet meer kunnen autorijden of fietsen te vervoeren naar andere plekken in het dorp of de nabije omgeving. Bijvoorbeeld om naar de dokter, tandarts of supermarkt te gaan. Of zomaar bij iemand koffie te gaan drinken. De ritjes kunnen vanaf en naar Gendringen, Megchelen, Netterden en Voorst gemaakt worden. De electrocar is een soort seizoen bestendige golfkar waarin drie mensen meengenomen kunnen worden. GUV laat hier haar maatschappelijke afkomst zien en daar zijn wij erg blij mee. “

Frank Smit, van het GUV Goede doelen fonds vertelde dat de commissie er niet lang over na hoefde te denken. “Het doel wat Leefbaar Gendringen met de electrocar heeft, sprak ons direct erg aan. Het zorgen voor de mensen die het hard nodig hebben is natuurlijk dat wat de GUV in haar bloed heeft zitten. Bij ons dagelijkse werk, helpen wij nabestaanden in een hele moeilijke periode in hun leven. Dat is waar we goed in zijn. Bij deze electrocar zien we ook dat mensen die niet langer zelfstandig voor hun vervoer kunnen zorgen goed geholpen worden. We hoorden dat Leefbaar Gendringen al 25 vrijwilligers heeft die willen gaan rijden. Dat is toch prachtig! Fantastisch dat wij hieraan een steen(tje) kunnen bijdragen. Dit past helemaal bij dat wat we als GUV doen. Mensen helpen. En dat voelt heel goed!.”


Op de foto v.l.n.r. Gilbert Esser, Hetty Bresser en Frank Smit.

Foto: Bert van Asselt