GUV stopt met Uitvaartcentrum Terborg

Vanaf 12 december 2020 zal GUV tijdelijk de uitvaarten alleen vanuit huis of de kerk te Silvolde of Gaanderen verzorgen.
“We hebben na vijf jaar het uitvaartcentrum De Burcht te hebben gehuurd, moeten vaststellen dat we dit helaas niet kunnen voortzetten”, aldus Bert van Asselt, directeur van GUV Uitvaartzorg.

Te hoge kosten, dus niet houdbaar“We vinden het erg jammer, maar de hoge kosten van het huren en de bijkomende kosten zijn niet langer te dragen. Wij hebben echt ons best gedaan om dit voor Terburg te behouden, maar het aantal uitvaarten dat vanuit het uitvaartcentrum gedaan wordt is te laag om de kosten over te verdelen. We wilden het graag voor de bevolking van Terborg open houden. We moeten echter constateren dat het geen haalbare kaart is.”, aldus Bert van Asselt.

GUV Uitvaarten tijdelijk  alleen vanuit huis of de kerk Henk-Jan Harbers, hoofd uitvaartzorg bij GUV vult aan: “We zullen natuurlijk de uitvaarten met dezelfde zorg begeleiden als altijd. En we hebben veel meer mogelijkheden als vroeger, met bed- op kistopbaringen thuis. Daarnaast kunnen we gebruik maken van de kerk in Silvolde of Gaanderen die ook opbaargelegenheden beschikbaar heeft. Desgewenst is er een 24-uurs kamer mogelijk in Doetinchem. Nabestaanden hoeven niet bang te zijn dat we geen goede mogelijkheden voor opbaring blijven houden. Daar zorgen we natuurlijk voor!”

Crematorium en Uitvaartcentrum in Etten medio 2021 Bert van Asselt is er trots op, het in aanbouw zijnde crematorium van GUV in Etten.

 “Iedereen kent inmiddels GUV Uitvaartverzorging als een sociale en maatschappelijke organisatie. Wij kunnen niet alleen hoogwaardige uitvaartzorg bieden, maar ook de laagste tarieven hanteren. Wij hebben alles in eigen huis en daar komt nu een Crematorium in Etten bij, met een sfeervolle en natuurlijke inrichting. Daar zullen ook 24-uurs kamers en een centrale koeling komen zodat men daar ook opbaren kan. Dat scheelt de nabestaanden ook weer vervoerskosten op de dag van de uitvaart. Het wordt een complete voorziening voor de hele regio. Ook dit crematorium werkt straks, net als onze andere organisaties kleinschalig en zonder winstoogmerk, dus met de laagste tarieven. Voor en door de maatschappij.”