GUV Uitvaartzorg bouwt uitvaartcentrum voor Winterswijk

Net voor de ingang van de begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Winterswijk zal GUV een mooi uitvaartcentrum gaan realiseren. GUV heeft zeer veel moeite gedaan in de afgelopen 15 jaar om een geschikte locatie te vinden voor een uitvaartcentrum.

“En wat is er nu mooier dan dat bij de begraafplaats te realiseren. Nabestaanden kunnen dan alles op één locatie laten plaatsvinden, dat geeft hen rust.”, aldus Bert van Asselt, directeur van GUV.

Hij licht tevens de verwevenheid met Winterswijk toe: , “GUV heeft, samen met haar voorgangster in Winterswijk (HSVU) een zeer sterke band met Winterswijk. Vanuit de Jeugdkerk werden decennia lang zeer veel uitvaarten verzorgd. De Jeugdkerk ging in 2019 over naar kerkgenootschap LIFE omdat de kerk met de zalen en het mortuarium steeds minder gebruikt werden. Toen GUV de locatie Kerkhoflaan 7 kon kopen, stonden wij daar dan natuurlijk ook voor open.”

Nadat met de buurt allemaal persoonlijke gesprekken zijn gevoerd door Bert van Asselt is het traject bij de gemeente Winterswijk pas ingezet. “Wij vonden het belangrijk bij de buurt te beginnen. Als GUV willen we een goede buur zijn, dus hebben we eerst kennisgemaakt. Het was fijn om te horen dat niemand bezwaren had tegen een uitvaartcentrum. Natuurlijk waren er veel vragen, maar die konden we gelukkig allemaal positief beantwoorden. De aanvraag en alle onderzoeken duurde daarna veel langer dan verwacht, maar we zijn er uitgekomen en de vergunning ligt er nu! Dus kunnen we van start.”, aldus Atty Pattipeilohy, gastvrouw bij GUV in het crematorium in Aalten en afkomstig uit Winterswijk.

Tessa Honderslo, uitvaartbegeleidster bij GUV en ook afkomstig uit Winterswijk, juicht het nieuwe uitvaartcentrum toe. “GUV heeft zoveel binding met de bevolking van Winterswijk, dat we hier gewoon weer een mooie nieuwe vestiging moeten realiseren. Bij GUV zit Diana Abbink uit Winterswijk in het bestuur,  Gerard te Roller (oud Winterswijker), Thijs Elzinga en ik werken als uitvaartbegeleiders. Ina Reussink, Ria Busch en Atty Pattipeilohy werken in de uitvaartcentra en het crematorium van GUV in Aalten. Wij zijn in Winterswijk dan ook bekend met alle gebruiken en kennen de bevolking als geen ander. Juist daarom kunnen we de mensen goed begeleiden bij uitvaarten. Ons kent ons.”

“Het is een ideale plek voor een mooi en sfeervol kleinschalig uitvaartcentrum. En de bevolking van Winterswijk verdient zo’n faciliteit. Zelf werk ik, als geboren en getogen Winterswijker, nu al enige jaren bij GUV, maar in Winterswijk is het, vergeleken bij de mooie locatie van GUV in Aalten, toch wel behelpen. Dat vind ik erg jammer, ik zou graag een betere locatie aanbieden en dat kan straks. Het wordt echt een heel mooi uitvaartcentrum waar mensen in alle rust afscheid kunnen nemen. Ik kan niet wachten tot het klaar is.”, aldus een enthousiaste Thijs Elzinga, uitvaartbegeleider bij GUV Uitvaartzorg.


Op de foto v.l.n.r.
de mensen dicht betrokken bij het GUV Uitvaartcentrum Winterswijk, Thijs Elzinga, Atty Pattipeilohy, Tessa Honderslo en Bert van Asselt.