Handelsmerk Michel Luijmes is Voorwaarts te machtig

Zaterdagmiddag 12 december werd er om half 3 afgetrapt voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Voorwaarts koos ervoor om Dzsv te laten komen en loerde op een counter. Dit zorgde voor een slaapverwekkende eerste helft. Dzsv probeerde het wel, was veel aan de bal, maar het baltempo lag te laag en Dzsv wist hierdoor geen echte kansen te creëren. In de 45e minuut kwam hier verandering in. Niels Tamboer bediende Chieljan Nijman, maar Nijman vond de keeper van Voorwaarts op zijn weg. Niet veel later mochten de mannen van trainer Van Londen aan de thee.

Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd op Google foto's van Marianne Kleinhesselink

Dzsv kwam de tweede helft scherper uit de startblokken. Met name Raoul Vinkenvleugel was kort na rust een aantal keer dicht bij de openingstreffer. Met een aantal goede acties verschafte hij zich goede mogelijkheden, maar helaas was hij ongelukkig in de afronding. Na de openingsfase kreeg Voorwaarts weer iets meer lucht. Het spelbeeld bleef onveranderd. Dzsv zocht naar openingen en Voorwaarts hoopte op één momentje van hun topscoorder Gert Dogger. Zijn moment kwam er ook. Dogger toonde zich een ware spits toen een bal via de onderkant van de lat op zijn hoofd kwam en knikte binnen. Voorwaarts was al een feestje aan het vieren, maar grensrechter Marcel Knipscheer stond gedecideerd met zijn vlag omhoog. De scheidsrechter nam zijn vlagsignaal over en keurde de goal terecht af. Dzsv ging vervolgens weer opzoek naar de openingstreffer en deze inzet werd beloond.  In de 78e minuut werd Michel Luijmes op de rand van het zestienmetergebied bediend en dan weet heel Dinxperlo  hoe laat het is. Luijmes nam de bal aan, bedacht zich geen moment en schoot onberispelijk binnen. Direct na deze goal had Dzsv de wedstrijd moeten beslissen. Chieljan Nijman liep samen met Raoul richting de keeper. Een balletje breed had zeker de 2-0 opgeleverd, maar Nijman zag Raoul niet en schoot de bal voorlangs en hield Voorwaarts hiermee in leven. De laatste 10 minuten liet Dzsv nog een aantal mogelijkheden onbenut. Voorwaarts probeerde de gelijkmaker te forceren, maar tot grote kansen leidde dit niet.

Dzsv boekt dus opnieuw een zakelijke overwinning met een minimaal doelpuntenverschil. Dzsv had wederom meer kunnen scoren, maar geeft verdedigend weinig tot niets weg. Dzsv kan zich nu voorbereiden op de tweede seizoenshelft waar het een voorsprong van 4 punten mag gaan verdedigen op Quick 20. In de winterstop zijn we nog te bewonderen in de Eurohal tijdens het burgermeestertoernooi. Tot dan!