Hennepkwekerij aangetroffen in Aalten: woning drie maanden gesloten

Burgemeester Stapelkamp van gemeente Aalten heeft dinsdag 13 april 2021 een woning aan de Nijverheidsweg in Aalten voor de duur van drie maanden gesloten. Aanleiding is de vondst van een hennepkwekerij in de woning, begin maart.

Op dinsdag 2 maart trof de politie in de woning aan de Nijverheidsweg 105 in Aalten een volledig ingerichte en in werking zijnde hennepkwekerij aan, met 574 hennepplanten. De enorme hoeveelheid planten en ander aanwezig materieel zijn indicaties dat er sprake was van bedrijfsmatige productie van en handel in drugs.
De politie heeft de aangetroffen hennepplanten en daarnaast nog twee GSM-telefoons en een tablet in beslag genomen. Tegen de huurder van het pand is een strafrechtelijk onderzoek gestart. De hennepplanten zijn vernietigd.

Naar aanleiding van deze feiten heeft de burgemeester op dinsdag 13 april de bewuste woning voor de duur van drie maanden gesloten.

Burgemeester Stapelkamp: “Als gemeente verlenen we op geen enkele wijze medewerking aan drugshandel en andere vormen van drugscriminaliteit. Een hennepkwekerij, zeker in een woonwijk, is een ernstige verstoring van de openbare orde. Met de sluiting van deze woning wil ik het signaal afgeven dat dit onacceptabel is. Tegelijkertijd wil ik de rol en de bekendheid van deze woning in de hennepproductie en -handel teniet doen en de rust in de buurt terugbrengen.”

Durf te melden
Vermoed u strafbare feiten in een pand, zoals hennepkweek of -handel of productie van synthetische drugs? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.