Hospice De Lelie ontvangt 5.000 euro van GUV Goede doelen fonds

Uit handen van Frank Smit, penningmeester van het GUV Goede doelen fonds ontvingen voorzitter Johan Teeuwsen, vicevoorzitter Leo Scharenborg en coördinatrice Marlies Hengeveld de cheque van 5.000 euro. Deze gift werd gegeven in het kader van het project zonnepanelen wat de naam draagt: :”Laat de zon schijnen voor De Lelie”.

Voor de regio door de regio

Johan Teeuwsen gaf aan dat het veel lokaal en regionaal gegund wordt: “De bijdragen voor de zonnepanelen, maar ook andere zaken, zijn veelal donaties van lokale en regionale bedrijven zoals GUV. Dat

is ook de “vijver” waarin wij vissen. Je moet dat dicht bij je houden. We spreken de regionale bedrijven en organisaties alleen aan bij bijzondere projecten zodat we een volgende keer ook nog een bijdrage kunnen vragen. ”

Goede band met GUV

Tijdens het gesprek voorafgaand aan de overhandiging werd door het gezelschap de langdurige en goede band van GUV Uitvaartverzorging met De Lelie benoemd.

Frank Smit geeft aan:“ Na het overlijden is er behoefte aan goede ondersteuning en GUV Uitvaartverzorging kan die bieden. Juist doordat GUV alles in eigen huis heeft, van rouwauto’s met specialisten in vervoer en verzorging tot aan eigen crematorium en we een regionale organisatie met lokale medewerkers zijn, is er natuurlijk een extra band.”

Marlies Hengeveld haakt daarop in: “We zijn blij met de geste van GUV om ons te ondersteunen, zo laten jullie de zon extra schijnen. We gaan ook nog kijken naar andere zaken die nu mogelijk zijn zoals de airco’s aanpassen enz. Daarmee hopen we het comfort van onze cliënten op een nog hoger niveau te brengen.”

De panelen liggen al – laat de zon maar komen

Leo Scharenborg lichtte het project zonnepanelen nog wat toe: “We zijn nu in een stadium waarin de gelden die benodigd zijn voor het project voor het grootste deel binnen zijn. De zonnepanelen liggen ook al op het dak en binnenkort volgt de aansluiting. Daarna gaan we het verdere traject in om te kijken wat er nog meer mogelijk is door de energie van de panelen. Van ons mag de zon gaan schijnen!“


Op de foto v.l.n.r. Johan Teeuwsen, Frank Smit, Marlies Hengeveld en Leo Scharenborg met de zonnepanelen op het dak van De Lelie op de achtergrond.

Foto: Bert van Asselt