Mec krijgt de kansen AD’69 pakt de punten

Onder leiding van scheidsrechter Floors startte AD’69 met Maik Gerling en Nick Ebbers weer terug in de basis. Daarvoor moesten Tom Elferink(knie), Matthijs ten Bruin en Michiel Ebbers afhaken. Om verder te komen in de beker moest MEC deze wedstrijd winnen. AD’69 had aan een gelijkspel genoeg. MEC begon aanvallend, maar langzamerhand nam AD’69 het heft over. Maar scoren was er nog niet bij. Na een vrije trap (Dylan Bauhuis onderuit) schoot dezelfde Dylan  in de 17e minuut de bal via de doelman en de lat over. Uit deze corner kwam de bal in de rebound bij de op 25 meter van het doel staande Reçep Kaya. Deze haalde flink uit en net zoals thuis tegen Halle (de 2-0) schoot de voorhoedespeler snoeihard de bal tegen de touwen (1-0). AD’69 leidde verdiend. Een voorzet na 25 minuten van MEC draaide voor het doel heen en Sven Breukelaar wist zich niet anders te behelpen dan de bal corner te koppen. Maar daaruit gebeurde niets. AD’69 bleef wel de meest aanvallende partij. Na 30 minuten was Robbin Raben achterin te laconiek bij een diep gespeelde bal en de MEC spits kon profiteren. Maar doelman Erik Heuvel redde de situatie. In de 30ste minuut kopte Rik Pastoors, mee naar voren geslopen, een bal vanaf rechts komend,  hard op doel. De bal werd gered door de vuisten van de keeper en kwam opnieuw bij Rik die nu de bal via een speler van MEC corner zag gaan. Drie minuten later nam dezelfde Rik een van links komend de voorzet van Nick Ebbers ineens op de slof, maar zag de bal net naast gaan. En toen kreeg MEC ineens een kans. De voorzet werd echter door de inmiddels weer achterin spelende Rik Pastoors gered. De bal maakte een curve en Erik Heuvel moest al zijn talenten aanwenden om een doelpunt te voorkomen. AD’69 kreeg voldoende corners te nemen in de eerste helft, maar kreeg daaruit geen kansen. Vlak voor rust brak MEC nogmaals uit, maar via een ADer werd het corner, waar niets mee gedaan werd.

19.30 uur         AD’69 1            -           MEC 1 (beker)   2-1(1-0) doelpunten: Reçep Kaya en Dylan Bauhuis

In de 2e helft was MEC aanvallender. De te trage achterhoede van AD’69 met Rik Pastoors en Robbin Raben werd op snelheid enkele keren geklopt, maar Erik Heuvel redde de situaties, vaak 1 op 1, en voorkwam hiermee dat MEC kon scoren uit deze kansen. MEC gooide er een portie wilskracht tegenaan en AD’69 leek wel of het dat goed vond.  Want opnieuw kwam een speler van MEC oog in oog met doelman Heuvel van AD’69,  die opnieuw redde. Achterin stond het niet goed en AD’69 mocht van geluk spreken dat het nog steeds 1-0 voor stond in plaats van achter. Halverwege de 2e helft ging Maik Gerling eruit voor Tom te Brinke. Sven Breukelaar kwam hierdoor op rechts te spelen en Tom linksachter. Ook Luuk Heijink kwam erbij voor de goed spelende Reçep Kaya. Maar AD’69 kreeg niet meer de overhand. MEC bleef aanvallend gevaarlijker. AD’69 liet niets meer zien en na al die gemiste kansen scoorde MEC dan na 25 minuten de verdiende 1-1. AD’69 zag MEC nu strijden voor de 1-2 die voldoende zou zijn voor de volgende ronde. Dylan Bauhuis zag geel toen hij Roy Berenschot van MEC onderuit haalde. AD’69 wisslede nogmaals. Roel Penterman kwam erbij voor Djayen Baboe. Ook MEC wisselde nu. Achterin bleef AD’69 bleef ongelooflijk gevaarlijk spelen. Als een tegenstander in de 3e klasse al deze kansen had gekregen was AD’69 dik de bietenbrug op gegaan. Maar nu gebeurde dat niet,. Vijf minuten voor tijd werd Dylan Bauhuis aangetikt op 25 meter van het doel van MEC. Hij nam zelf de vrije trap en met een harde curve scoorde de linkerspits van AD’69 de 2-1. De wedstrijd was gespeeld en een acht minuten later floot scheidsrechter Floors af. AD’69 was een ronde verder in de beker. Maar het zal zich zeker moeten verbeteren om in de 3e klasse voor de competitie geen modderfiguur te slaan.

Opstelling van AD’69 in deze wedstrijd.: doel: Erik Heuvel achter: Sven Breukelaar, Robbin Raben, Rik Pastoors en Maik Gerling  midden: Bram Dekkers, Jeroen Scholten en Nick Ebbers voor Dylan Bauhuis, Reçep Kaya en Djayen Baboe.

reserves:    Roel Penterman,  Anthony Ikink (doelman) Luuk Heijink, Tom te Brinke

Volgende week begint voor AD’69 (alle senioren, junioren en pupillen, 35+, 45+ VR25+  en Zaal) de competitie. AD’69 1 ontvangt dan het uit de 2e klasse gedegradeerde sc Rheden.