Nieuw bestuurslid GUV Goede doelen en 15.000 euro van GUV

Marcel Eekelder is sinds afgelopen week lid van het bestuur van de stichting GUV Goede doelen fonds. Directeur van GUV, Bert van Asselt, is tevens toezichthouder bij het GUV Goede doelen fonds en benaderde Marcel Eekelder. Daar werd niet lang over nagedacht, maar meteen ja gezegd.

“Ik heb besloten om in mijn vrije tijd niet maar overal lid van te worden. Maar bij zo’n vraag van een organisatie die humanitaire doelen steunt, kon ik geen nee zeggen. Bert en ik kennen elkaar al een flink aantal jaren via Longa’30 (voetbal) en toen hij me vroeg wilde ik natuurlijk eerst weten wat dat dan inhield. Toen ik de informatie gezien had, wist ik genoeg. Dat ga ik natuurlijk doen!”, aldus een enthousiaste Marcel Eekelder.

Humanitaire doelen
Mario Navis licht de doelstelling toe: “Het GUV Goede doelen fonds steunt maatschappelijke humanitaire initiatieven met financiële bijdrages. Daarbij beperkt het GGDF zich wel tot de regio waarin GUV werkzaam is.  In de afgelopen jaren heeft het fonds aan diverse en uiteenlopende organisaties voor diverse doelen een donatie mogen geven. Voor een elektrische auto in Breedenbroek voor minder validen, Bredevoort Schittert voor ouderen en mensen met een beperking, zonnepanelen voor hospice De Lelie, de inrichting van een senioren ontmoetingscentrum in Winterswijk, Boskapellebusken in Sinderen, electrocar voor Leefbaar Gendringen, Jong Oriolus (kinderen en kanker), Ter Borghe (hospice binnen Antonia) en nog vele andere humanitaire doelen.”

GUV maakt het mogelijk – schenkt weer 15.000 euro
Jaarlijks maken de GUV organisaties (GUV Crematoria, GUV Uitvaartzorg etc.) geld over naar het fonds. Dit is de basis voor  de mogelijkheden die de Stichting heeft. Daarnaast staat de stichting open voor giften welke ook nog aftrekbaar zijn omdat het GGDF een Anbi status heeft. Donateurs zijn zeer welkom. GUV heeft deze maand weer 15.000 euro geschonken aan het GGDF. Bert van Asselt, directeur GUV licht dit toe: “Wij geven geen gigantische bedragen aan marketing uit zoals veel andere uitvaartondernemingen. Maar wij besteden dit geld liever lokaal. Lokale verenigingen en lokale humanitaire doelen. Voor en door de Achterhoek, dat past bij GUV. En de humanitaire doelen passen goed bij onze verantwoorde maatschappelijke organisatie.”

Eisen ten aanzien van aanvragen
Er moet een maatschappelijk/humanitair doel aan ten grondslag liggen. Aanvragen voor activiteiten en evenementen zullen, mits aan de criteria voldaan wordt, door het bestuur zorgvuldig worden bestudeerd. De aanvragen worden elke twee maanden beoordeeld door het bestuur.

Marcel Eekelder doet oproep:
Stichting GUV Goede doelen fonds roept iedereen op die iets wil gaan organiseren met een humanitaire achtergrond, een aanvraag in te dienen. Aanvragen kunnen alleen via de mail ingediend worden. Het formulier hiervoor is te vinden op de website van het GUV, onder het kopje “GUV & Goede doelen.” 

Marcel Eekelder, het kersverse bestuurslid, roept goede doelen op: “Maak gebruik van deze mogelijkheid om een bijdrage aan te vragen voor jullie goede werk! Deze kans moet je niet aan je voorbij laten gaan.”

Bestuur
Het bestuur bestaat, sinds de toevoeging van Marcel Eekelder, uit 4 personen. Mario Navis is voorzitter, Frank Smit is penningmeester en Wim Abbink en Marcel Eekelder zijn de overige leden. Zij behandelen de aanvragen.


Foto v.l.n.r. Marcel Eekelder, Mario Navis, Frank Smit en Wim Abbink

Foto: Bert van Asselt