Online Boeken voor GUV Crematoria Aalten en Etten

Bellen voor het boeken van een plechtigheid.
“Voor het boeken van een plechtigheid moesten de uitvaartverzorgers tot nu toe altijd contact opnemen met GUV en een aanvraag doen. Dit kon, vooral ’s avonds en in het weekend nog weleens voor vertraging zorgen omdat GUV op die momenten afhankelijk was van de dienstverlening van een meldkamer. Vooral personeelstekorten bij diezelfde meldkamer leidde echter steeds vaker tot grote vertragingen in de afgelopen maanden waardoor de wens om ook dit stuk in eigen huis te nemen in een stroomversnelling kwam.
Ook kregen wij de laatste tijd steeds vaker rechtstreekse vragen van nabestaanden over de mogelijkheid voor een plechtigheid in Aalten en Etten. Zij belden ons dan om navraag te doen omdat zij twijfelden of zij ook bij een crematorium van GUV terecht konden”, zo vertelt Bert van Asselt, directeur van GUV.

GUV Online boeking – uniek in Nederland
Iwan Koster, adjunct-directeur, begeleidde dit project vanuit GUV. Hij geeft aan dat de bouw van de toch wel complexe applicatie nogal wat voeten in de aarde had. “Bij GUV zijn nu eenmaal meerdere locaties en ruimtes te boeken en wij willen waar mogelijk voorkomen dat nabestaanden van verschillende families elkaar treffen voor het crematorium. Omdat we al ervaring hadden met een zeer goede partij die ook ons Draaiboek – voor het regisseren van de uitvaartplechtigheid – heeft gebouwd, was de keuze snel gemaakt. We hebben zo een programma kunnen ontwikkelen dat uitvaartverzorgers in staat stelt via een webpagina een plechtigheid te boeken. Ze kunnen dit doen op zowel een pc een tablet als op een telefoon. Dit geeft hen de mogelijkheid bij nabestaanden thuis, zonder tussenkomst, een crematie te plannen die vervolgens ook via mail bevestigd wordt. Zo is er direct zekerheid voor nabestaanden dat de plechtigheid voor hun dierbare plaats kan vinden op de dag en het tijdstip van hun keuze.” aldus een enthousiaste Iwan Koster.

Iedereen kan bij GUV Crematoria terecht
Bert van Asselt geeft aan dat iedereen bij de GUV Crematoria terecht kan, waar men ook verzekerd is.
“We horen de laatste tijd nog wel eens dat nabestaanden menen dat men geen gebruik kan of mag maken van een GUV crematorium. We horen zelfs dat GUV duurder zou zijn. Dat is natuurlijk niet waar. Iedereen kan gebruik maken van onze crematoria, ook als men bijvoorbeeld bij Dela of Yarden verzekerd is.
GUV Crematoria zijn voor iedereen toegankelijk en onze tarieven zijn gegarandeerd lager dan die van anderen. Men kan dat zelf ook op internet controleren. Mocht men te horen krijgen dat men niet naar Aalten of naar Etten kan of dat dat duurder is, dan mag men altijd rechtstreeks GUV bellen. Ik sta hen dan heel graag persoonlijk te woord.” zo geeft Bert van Asselt aan.

Nabestaanden zelf beschikbaarheid bekijken
Tessa Honderslo, (Winterswijk) sinds april als uitvaartbegeleidster werkzaam bij GUV vertelt dat er nog een extra service voor nabestaanden gerealiseerd is. “Toen GUV de programmatuur aan het ontwikkelen was hebben we speciaal voor nabestaanden een extra optie laten ontwikkelen. Deze kunnen nu de – Beschikbaarheidsagenda - op onze website zelf kijken of een plechtigheid bij GUV Crematorium Aalten of Etten mogelijk is op de dag en het tijdstip van hun keuze. Zo kunnen ze direct zelf zien of de dienst van hun dierbare dan plaats kan vinden.  Deze unieke service biedt GUV nu als enige in Nederland voor zover ons bekend. En daar zijn we best wel trots op.“ aldus Tessa.

 


Op de foto: Tessa Honderslo met de GUV Online boekingsmodule