Open Aaltens Kampioenschap Beachsoccer dit jaar helemaal VOL!

De vijfde editie van het Open Aaltens Kampioenschap Beachsoccer vindt dit jaar plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli op Sportpark Zuid. Het evenement wordt zaterdagavond 1 juli groots afgesloten door DJ Robby Reyes. Iedereen is welkom en de toegang is GRATIS!

Uniek in zijn vorm Na vier succesvolle edities vindt op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli alweer de 5e editie van het Open Aaltens Kampioenschap Beachsoccer plaats. Een evenement dat in de regio uniek in zijn vorm is en inmiddels al behoorlijk naam heeft gemaakt in de gemeente Aalten en zelfs daarbuiten. Een positieve ontwikkeling waar we als organisatie uiteraard enorm trots op zijn!

Officiële beachvelden De wedstrijden worden gespeeld op officiële beachvelden welke van de NOC-NSF een AAA normering gekregen hebben. Op deze “GUV Bovo Beachvelden” mogen dus officiële nationale en internationale wedstrijden gespeeld worden.

We zitten VOL Het maximaal aantal teams dat gefaciliteerd kan worden, is 25. Dit jaar zitten we met 20 heren- en 5 damesteams dan ook echt helemaal vol! Naast de vertrouwde teams die vrijwel elk jaar hebben meegedaan, verwelkomen we ook dit jaar weer een aantal nieuwe teams met zeer originele namen. Zoals FC Zandhappers, Harry’s Tuincentrum en de Bruine Ridders van Altantis.

Beachsoccer Een team bestaat uit 4 veldspelers, 1 keeper en een aantal wisselspelers. Er zijn twee speelvelden van 25x34 meter waarop zeer intensieve wedstrijden van 9 minuten worden gespeeld. Op de vrijdagavond en een deel van de zaterdagmiddag worden er poulewedstrijden gespeeld waarna vervolgens elk team wordt ingedeeld in een winnaars- of verliezerspoule. De uiteindelijke finalewedstrijden worden vanaf een uur of half 6 gespeeld.

Beachvoetbal, een hapje, een drankje en lekkere muziek! Uiteraard zijn de nodige voorzieningen weer getroffen om er ook dit jaar weer een gezellig en succesvol evenement van te maken: lekkere muziek tijdens het voetballen, een bar en er zijn voldoende eetfaciliteiten.

De jongens van GLITCH zorgen zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur voor de nodige beachsounds om vervolgens om 20.00 uur afgelost te worden door DJ Robby Reys. Robby Reyes geeft shows in binnen- en buitenland, van bekende skigebieden tot aan de Spaanse stranden dus hij weet wel hoe je een feestje moet bouwen. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom!

Alcoholcontrole en pinnen is mogelijk Vanwege de strenge alcoholregels worden er net als vorig jaar polsbandjes uitgedeeld aan de personen die 18 jaar of ouder zijn. Op deze manier zijn zij herkenbaar voor het barpersoneel. Iedereen moet dan ook een legitimatiebewijs kunnen overhandigen. Ook is het dit jaar weer mogelijk gebruik te maken van een pinapparaat. Voor zowel de aanwezigen als voor de organisatie is dit zeer prettig.