ROVA neemt educatielokaal Winterswijk in gebruik

Groentour nu beschikbaar voor hele verzorgingsgebied ROVA. Met taart en groene (kinder-)champagne vierden de kinderen van groep 6 van de Sint Willibrordus uit Groenlo dat zij de eerste klas waren die een Groentour bij ROVA in Winterswijk volgden. Behalve deze 14 kinderen en hun leerkracht was het nieuwe educatielokaal gevuld met diverse andere belangstellenden én de wethouders van de drie aangesloten gemeenten in de Achterhoek; Bart Porskamp (Oost-Gelre), Tineke Zomer (Winterswijk) en Martin Veldhuizen (Aalten). ROVA biedt de Groentour al langer aan in de regio IJsselvecht en Eemland, maar na een verbouwing en uitbreiding van onze vestiging in Winterswijk kunnen wij nu ook de leerlingen in de Achterhoek bedienen.

ROVA vindt educatie en voorlichting van deze jonge doelgroep belangrijk; door hen te betrekken bij de grondstoffenschaarste gaan zij het belang ervaren van preventie en een goede afvalscheiding. In het schooljaar 2018-2019 ontving ROVA ruim 6.000 leerlingen voor de Groentour. Door leerkrachten werd deze les gemiddeld met een 8,7 gewaardeerd.

Vanaf vandaag zijn basisschoolleerlingen van de drie gemeenten in de Achterhoek iedere week welkom voor een Groentour van ROVA.  De leerlingen leren dat alles dat nu afval lijkt, eigenlijk waardevolle grondstoffen zijn, waarvan weer nieuwe spullen gemaakt kunnen worden. Met behulp van het grondstoffenspel, de afvalquiz en een rondleiding over het terrein, leren kinderen wat er met hun afval gebeurt en dat het belangrijk is om zuinig met grondstoffen om te gaan


Foto bij de onthulling van de Grondstoffenwand. Op de foto staan de drie wethouders met drie leerlingen\
Fotograaf: Rick Meinen