Screening van de ogen van uw kind! Op woensdag 11 september

Aan alle ouders van Nederland !
Wat doen we het toch goed he, voor onze kinderen?
We geven ze liefde, gezond eten en aandacht. We zorgen voor ze: Wekelijks naar sport-of muziekles en twee keer per jaar naar de tandarts.
Maar …. Hoe zorgen we voor hun ogen? Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steed jongere leeftijd voor. Op dit moment is al zeker 50% van de jongeren in Europa bijziend. In Azië is dat zelfs meer dan 80%(!). Niet alleen dat, maar ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Als een kind al jong bijziend wordt, gaat de bijziendheid hard achteruit. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar oud. Deze groep loopt gevaar om hoog bijziend te worden.*

Een hoge mate van bijziendheid staat direct in relatie met oogaandoeningen als staar, glaucoom en netvliesloslating. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar ze kunnen zelfs leiden tot blindheid. Het bestrijden van de toename van bijziendheid bij kinderen is dan ook van groot belang om ze ernstige oogproblemen in de toekomst te besparen.
Het leefpatroon heeft een belangrijke invloed op de ontwikkeling van bijziendheid bij kinderen. Uit recent onderzoek in opdracht van Jantje Beton blijkt dat slechts 14% van de kinderen elke dag buiten speelt. Dat terwijl buiten spelen erg belangrijk is. De vitamine D en de lichtintensiteit buitenshuis hebben een gunstig effect op het netvlies.

Help ons mee in de strijd tegen bijziendheid en stimuleer uw kinderen om veel buiten te spelen en om nabijwerk (tablet, laptop of smartphone) te beperken.

Kijk op www.ikkijkverder.nl voor extra tips en informatie.
Hun ogen hebben ze nog wel hun hele leven nodig . . . Toch?
Daarom is er op woensdag  11 oktober vanaf 13:15 uur een gratis screening van de ogen van uw kind! Loop binnen bij te Kiefte Optiek-Optometrie-Oogzorg  Grensstraat 6 Dinxperlo

 

KiefteTe2019-36.jpg

*Procornea, bit.ly/NWJ, Oogfonds, Erasmus MC,e.a.