Sjoksfestival editie 2021 gaat niet door

De jubileum-editie, het dertigste Sjoksfestival, gaat dit jaar niet door. Het bestuur van de stichting Sjoksevenementen heeft er alles aan gedaan om het festival te kunnen organiseren. Uitstel van eind mei naar 16 en 17 juli, veel overleg met de horecapartners, met de gemeente Aalten, met de veiligheidsregio, met de vrijwilligers en de acts. “Er zijn nog teveel zaken onduidelijk, er is geen goed gevoel over de sneltesten voor de toegang. En de tijd dringt… We vinden het erg jammer maar we moeten het festival cancelen. We gaan voor 3 en 4 juni 2022.” Aan het woord is Christiaan ter Haar van de stichting Sjoksevenementen.

Bestuursleden Jordy Lammers, Coen Derksen en Christiaan ter Haar betreuren het dat het Sjoksfestival voor het tweede achtereenvolgende jaar niet gehouden kan worden. “We zijn dit voorjaar met een schone lei begonnen en hebben iedereen die een ticket in zijn of haar bezit had terugbetaald. Een logistiek hoogstandje”, zegt Jordy Lammers. Het Sjoksfestival werd uitgesteld van het laatste weekend van mei naar 16 en 17 juli. Coen  Derksen: “De voorbereidingen hebben we doorgezet, we zijn doorgegaan met plannen maken met alle betrokkenen. Maar dan begint de tijd te dringen en het wordt heel lastig om op zo’n korte termijn het tweedaagse spektakel te organiseren. Zeker als er een heleboel extra zaken geregeld moeten worden zoals hygiëne, de tests en extra controles.”

Maandag 14 juni valt de beslissing, het Sjoksfestival gaat op 16 en 17 juli niet door. Christiaan ter Haar legt uit: “Nog veel zaken zijn niet duidelijk, het geloof in de sneltesten die voor de toegang vereist zouden zijn is er niet. Ja, natuurlijk zijn we teleurgesteld, we hebben lange tijd nog goede hoop gehad op een geweldig feest in het Aaltense centrum. We keken er zo naar uit! Maar we moeten realistisch zijn. Het is heel jammer maar we gaan er vanuit dat we volgend jaar het eerste weekend van juni het Sjoksfestival kunnen organiseren!”

www.sjoks.nl
Facebook: Sjoksfestival