Start het nieuwe schooljaar met een weerbaarheidstraining

Voor jezelf opkomen. ‘Nee’ zeggen. Je eigen keuzes leren maken. Zelfverzekerder worden. Het zijn enkele van de thema’s uit twee weerbaarheidstrainingen van het Preventie Platform Jeugd. De ene is Rots&Water, een weerbaarheidstraining voor kinderen uit het basisonderwijs. De andere training is speciaal voor meiden in het voortgezet onderwijs. Beide trainingen starten na de zomervakantie, op 1 september.

De trainingen vinden plaats in de gemeente Aalten (de exacte locatie volgt nog). Kinderen en meiden van ouders uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk kunnen meedoen. Gratis.

Rots & Water Weerbaarheidstraining Rots & Water is een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes in het basisonderwijs. Er kunnen zes tot tien kinderen meedoen. In de groep wordt met de kinderen gewerkt aan het verbeteren van hun zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen en het verbeteren van hun communicatieve en sociale vaardigheden. Ook preventie van geweld en het leren maken van eigen keuzes zijn belangrijke leerthema’s.

De eerste Rots & Water bijeenkomst is op donderdag 1 september om 15.00 uur. In totaal zijn er acht wekelijkse bijeenkomsten van een uur.

Weerbaarheidstraining voor meiden Deze training is voor meiden in het voortgezet onderwijs die zichzelf in bedreigende situaties, zowel fysiek als bijvoorbeeld op sociale media, willen kunnen verdedigen. Die willen ontdekken hoe sterk ze zijn én hoe ze die kracht en hun andere kwaliteiten in dagelijkse situaties in kunnen zetten.

De eerste bijeenkomst is op donderdag 1 september om 16.00 uur. In totaal zijn er acht wekelijkse bijeenkomsten van een uur.

Aanmelden – graag vóór 19 augustus - en meer informatie over deze en andere trainingen van het Preventie Platform Jeugd via de website: www.preventieplatformjeugd.nl. Heeft u interesse in een weerbaarheidstraining voor uw kind, maar past 1 september minder goed in uw agenda? Op de website vindt u ook alvast de startdata van de volgende trainingen.

Het Preventie Platform Jeugd is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.