Start inzendingen Gelders Nieuwsfoto 2015‏

Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2015?
Welke fotojournalist wordt de opvolger van  Marcel van den Bergh,  hij ontving vorig jaar de trofee uit handen van juryvoorzitter dr. Jan C. Terlouw.
Ook dit jaar organiseert Foto21 in Bredevoort de wedstrijd Gelders Nieuwsfoto 2015. Elke foto journalist die meedoet aan Gelderse Nieuws Foto 2015 maakt kans op de vakjuryprijs of de Gelderlander Publieksprijs.
De dertig door een vakjury genomineerde foto’s worden op 3 plekken in de provincie tentoongesteld. Bij Foto21 in Bredevoort, in cultuurcentrum Rozet in Arnhem en bij Coda museum in Apeldoorn in de maanden februari en maart 2016
De Gelders Nieuws Foto heeft twee wedstrijd elementen. De Gelders Nieuwsfoto 2015 en de Reportage-prijs. Alle inzenders voor de Gelders Nieuws Foto 2015 kunnen ook een journalistiek fotoreportage insturen die eveneens door het publiek en de vakjury wordt beoordeeld.

De winnaar van de GNF 2015 ontvangt een geldbedrag van duizend euro. De winnaar van de journalistieke reportage ontvangt een reportage-opdracht van de provincie Gelderland ter waarde van twee duizend euro.