Timon Grevink is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Aalten

Vanaf woensdag 28 september heeft de gemeente Aalten een nieuwe kinderburgemeester. Tijdens een spannende middag in een volle raadszaal koos de jury uit vijf kandidaten voor Timon Grevink als kinderburgemeester van de gemeente Aalten. Ook de overige kandidaten krijgen een belangrijke rol, want samen met de kinderburgemeester vertegenwoordigen zij het komende (school)jaar alle kinderen van de gemeente Aalten in de naschoolse activiteitenraad in Aalten en Dinxperlo.

Kinderburgemeester Timon zit in groep 8 van de St. Jozefschool in Aalten. Timon wil als kinderburgemeester de stem van kinderen zijn in een leuke en veilige gemeente. Na een korte pitch van de kandidaten volgde een quiz met waar/niet waar vragen. De jury bestond uit raadsleden Alexander van der Graaff en Margo ten Bruin en voormalig kinderburgemeester Jurre Tadema. Tijdens de pauze vertelde Jurre over zijn ervaringen van het afgelopen jaar.

Green room Na de pauze kregen de kandidaten een verrassingsopdracht. Een opdracht waar ze zich niet op konden voorbereiden om te kijken hoe zij als mogelijk kinderburgemeester hiermee om zouden gaan. Alle kinderen gingen naar de ‘green room’ en werden daarna één voor één naar de raadzaal gebracht. Terug in de raadszaal mochten de kinderen om beurten Sinterklaas interviewen. Middels een scherm werd er verbinding gemaakt met Spanje alwaar de goedheiligman vanuit zijn werkkamer in Madrid de vragen van de kinderen beantwoordde.

Tromgeroffel In de tweede pauze telden de juryleden alle punten bij elkaar op en met tromgeroffel en applaus maakte Jurre de nieuwe kinderburgemeester bekend. De kinderambtsketen hangt het komende jaar om de nek van Timon Grevink.

Invulling Kinderraad Jesse Koskamp, Morris Zomer, Kiana Rutgers en Thijs Roelofsen vormen dit jaar samen met kersverse kinderburgemeester Timon de naschoolse activiteitenraad (NAR). Onder leiding van jongerenwerkers Carissa Dieker en Jolien Stronks van Figulus welzijn gaat de NAR meedenken over sportieve en culturele naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisscholen in de gemeente Aalten. “Wij vinden het belangrijk om samen mét jongeren een passend aanbod vóór jongeren en kinderen op te zetten. De kinderen zelf laten meedenken met het aanbod voor leeftijdsgenoten is van grote waarde, zij beslissen op deze manier zelf over hun activiteitenaanbod. Zij weten immers zelf het beste waar hun interesses en behoeftes liggen. Aan de hand van initiatieven van de NAR kijken we samen naar wat mogelijk is”, aldus Jolien.

Zowel Aalten als Dinxperlo krijgen een eigen naschoolse activiteitenraad. In Aalten is het voor het eerst dat er een naschoolse activiteitenraad zal zijn. In Dinxperlo is de naschoolse activiteitenraad al 6 jaar een succes. De filmmiddag, het bubbelbaltoernooi en de speurtocht in het bos zijn voorbeelden van activiteiten bedacht door de NAR. Kinderen uit de kinderraad die woonachtig zijn in Dinxperlo zullen dan ook bij de NAR in Dinxperlo aansluiten.