Kalender

Izaline Calister op jazz podium Home

Windh Dinsdag 18 februari 2020

Dinsdag 18 februari | 20.45 uur | Kerkstraat 2 Eibergen

Zangeres, componist en tekstschrijver Izaline Calister betreedt dinsdag 18 februari het podium van Irish Pub Home in Eibergen. De van oorsprong Curaçaose heeft de afgelopen 16 jaar een carrière als singer-songwriter opgebouwd en sleepte daarmee ook al een Edison in de wacht. De muziek van Calister is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland en vocale jazz. Met teksten in het Papiaments.  Ze heeft daardoor een eigen stijl gecreëerd. De zangeres trekt de hele wereld over en speelde op podia en festivals in heel Europa, Indonesië, Noord- en Zuid-Amerika. Uiteraard ook op het North Sea Jazz Festival en binnenkort dus in Eibergen. Haar optreden in Home begint omstreeks 20.45 uur. 

Het adres is Kerkstraat 2 en de entree bedraagt 10 euro. 

lees verder

Lezing - Vluchten toen en nu

Aalten Donderdag 20 februari 2020

Donderdag 20 februari | 19:30 uur | Nationaal Onderduikmuseum

Jan Hoopman, Jan Tolkamp en Azam Jahanbakhshi. Waarom verlaat iemand in deze tijd familie, huis en haard om in een vreemd land een nieuw leven te beginnen? Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten geeft hierover op donderdagavond 20 februari het woord aan Azam Jahanbakhshi, gevlucht uit Iran en nu wonend in Aalten. Deze kans voor een bijzondere ontmoeting in het museum te Aalten is onderdeel van het project ‘Bekend Maakt Bemind’ van de Stichting Vluchtelingenwerk Oost-Nederland.

Aanleiding voor dit gesprek is het bezoek van Tineke Hoopman aan de expositie ‘Razzia op de kerken in Aalten’ die nog t/m 23 februari 2020 te bezichtigen is. Tineke is geboren en getogen in Aalten. Haar vader Jan Hoopman en oom Jan Tolkamp zijn opgepakt tijdens deze razzia en naar kamp Amersfoort gebracht.

Tineke is geraakt en ontroerd door het in de expositie getoonde portret van haar oma en opa Hoopman die in de oorlog een geëvacueerd gezin uit Scheveningen hadden opgenomen in hun huis aan de Elshoekweg. Pas nu realiseert ze zich dat haar grootouders dit met veel liefde, warmte en open armen hebben gedaan. Als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk ziet Tineke een sterke overeenkomst met de huidige tijd. Nog steeds slaan mensen op de vlucht om ergens anders in de wereld te hopen op een veilige plek.

Het Nationaal Onderduikmuseum wil laten zien en ervaren hoe verschillend mensen in de oorlog op de bezetting en de bezetter reageerden. Wat betekenen de vrijheidsbeperking, het onderduiken en het verzet van toen voor de dag van nu? Het museum gebruikt de verhalen van toen om gesprekken daarover in het nu te voeren.

“Nederland biedt nu een warme ontvangst aan vele vluchtelingen”, zegt Tineke, “maar ik ervaar ook huiver en wantrouwen”. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om het gesprek met elkaar aan te gaan en te leren van elkaar. Om erachter te komen dat we allemaal mensen zijn, met vergelijkbare ambities en dezelfde toekomstdromen.

Op deze avond vertelt Azam haar persoonlijke verhaal en gaat, met Tineke naast zich, in gesprek met de aanwezigen. Iedereen die dit persoonlijke verhaal wil horen, als één van de vele verhalen, is van harte uitgenodigd.

U bent welkom op donderdag 20 februari 2020 vanaf 19.30 uur in het Nationaal Onderduikmuseum, Markt 12-16 in Aalten. Inloop vanaf 19.00 uur. De entree is € 7,50 inclusief koffie/thee.

Aanmelden via info@onderduikmuseum.nl of telefonisch: 0543-471797.

Let op: vol is vol: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Zie voor de meest recente informatie: www.nationaalonderduikmuseum.nl en volg ons op Facebook!

lees verder

Beethovenconcert op viool en piano

Bredevoort Vrijdag 21 februari 2020

Vrijdag 21 februari | 20:00 uur | Koppelkerk

Dit jaar vieren we het 250e geboortejaar van Ludwig von Beethoven. De Koppelkerk eert de grote componist op vrijdag 21 februari met een viool- en pianoconcert van Alexandros Halapsis en Michail Markov.
De in Moskou geboren pianist Michail Markov begon zijn pianostudie op zevenjarige leeftijd. Al na drie jaar speelde hij als solist met een orkest in de Concertzaal van het Tchajkovsky Conservatorium in Moskou. Later studeerde hij bij professor Victor Merzjanov aan het Tchajkovsky Conservatorium in Moskou. Markov treedt als concertpianist op in binnen- en buitenland en is jurylid van verschillende nationale en internationale pianoconcoursen.

Alexandros Halapsis komt uit een muzikale familie uit Donetsk (Oekraïne). Hij studeerde aan het J. S. Bach Conservatorium in Athene, aan de Universiteit van Indianapolis, aan het P. I. Tchaikovsky Staatsconservatorium in Moskou en aan het N. Skalkottas Conservatorium in Athene. Als solist en dirigent trad hij op in Europa, Azië en Noord-Amerika, en werkte samen met bekende dirigenten en solisten, zoals Odyssey Dimitriadis, Ivry Gitlis, Vladimir Spivakov, Nikolai Petrov, Dmitri Kogan, Konstantin Orbelyan.

Halapsis heeft opnames gemaakt voor radio en tv. Hij is jurylid van internationale muziekconcoursen, oprichter van het Quattro Elementi String Quartet, artistiek directeur van het Loutraki International Music Festival and Summer Music Master Classes, artistiek directeur en dirigent van het Bios Chamber Orchestra in Athene en hoogleraar viool en kamermuziek aan  het Nikea Municipal Conservatory and Athenaeum Conservatory in Athene.

Ter ere van het Beethovenjaar spelen Halapsis en Markov vier stukken van Beethoven. Het programma is te vinden op de website van de Koppelkerk.

 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Datum: vrijdag 21 februari

Tijd: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

Entree: € 10,-

Reserveren: www.koppelkerk.nl

lees verder

Zondag 23 februari | 15:00 uur | Oerkroeg Schiller

Malford Milligan is een soul-, blues- en gospelzanger uit Texas. Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul-iconen als Otis Redding en Al Green. Als zanger werd Milligan maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Tijdens deze tour staat hij op grote podia als Tivoli, Doornroosje en De Effenaar en . . . bij LSAmusic Aalten.

Malford Milligan komt samen met zijn vaste Nederlandse ‘allstar’ band The Southern Aces, bestaande uit Roel Spanjers (o.a. JW Roy, Sunset Travelers, Normaal), Jack Hustinx (o.a. Shiner Twins), Fokke de Jong (o.a. King Of The World, Normaal), Eric van Dijsseldonk (o.a. JW Roy, Erwin Nyhoff, Revolvers) en Roelof Klijn (o.a. Rootbag). Allemaal bekende namen voor de muziekliefhebber.

Als frontman van de band Storyville, samen met gitaristen David Grissom (John Mellencamp, Joe Ely, Dixie Chicks) en David Holt (Mavericks) behaalde hij grote successen met hun albums “Bluest Eyes” (1994), “A Piece Of Your Soul” (1997) en “Dog Years” (1999). De laatste twee werden uitgebracht door het prestigieuze Atlantic Records. Door deze successen werd Milligan een gewilde sessiezanger en werkte / tourde hij samen met artiesten als Eric Johnson, Marcia Ball, Alejandro Escovedo, Sue Foley, Toni Price, Chris Smither en vele anderen. Ook maakte hij het intense gospel-album “The Gospel According to Austin, Vol.2” en behaalde hij nationaal grote successen Ook de samenwerking met de Nederlandse Jack Hustinx (frontman & oprichter Shiner Twins) werd lovend ontvangen: “het beste americana-album van Nederlandse bodem zou wel eens gemaakt kunnen zijn door Jack Hustinx & The Southern Aces. Sterker nog, met Over Yonder kan hij zich zelfs in Texas met de besten meten” – Alt Country (2015).

Tijdens dit concert ongetwijfeld veel werk van het album “Life Will Humble You “ met die prachtige single “Feel Like Going Home”  (release 26 oktober 2018 via Royal Family Records). Maar ook veel eerder werk uit zijn uitgebreide oeuvre met prachtige ballads  en oude soul klassiekers.  En alles . . . soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimate.
Het album Life Will Humble You stond maar liefst 3 maanden op Nr 1 in de EuroAmericana Chart

Hier nog enkele van de mooie concertrecensies die de band ten deel vielen:

Quote:  uit The Blues Alone
Milligan blijft verbazen, de kracht, de passie die de man in iedere song weet te leggen is van grote klasse. Welke superlatieven ik ook zou gebruiken, geen enkele doet eer aan het gebodene. Ook zijn vertolking van Mayfield’s ‘People Get Ready’ is er weer een van de buitencategorie, maar ook de bandleden lijken met deze bezielende frontman boven zichzelf uit te stijgen. We zijn nog maar een klein half uurtje in de show en ik geloof dat ik nu al mag zeggen dat dit het beste is wat ik tot nu toe in 2019 heb meegemaakt. 
Volledige recensie op: bit.ly

Quote Maxazine:
Malford Milligan heeft met zijn ongelooflijk krachtige soulstem samen met de Nederlandse band Southern Aces een samenwerking weten neer te zetten, waar een erg mooi album uit is gekomen,
Volledige recensie op:  Malfordreview 

album teaser
soundcloud.com

Links

Website: www.malfordmilliganmusic.com
Artist-page: royalfamilyrecords.nl
Facebook:www.facebook.com
Twitter: twitter.com

N.B. Dit concert is alleen toegankelijk voor LSA donateurs en sponsoren en bezitters van een geldig e-ticket
Voorverkoopkaarten zijn uitverkocht. Geen losse kaartverkoop aan de deur!


Foto: Yvonne LeautaudVerwacht: Zondag 5 April – Cosmic Carnival Band

lees verder

Jamsessie met Scopar in de Koppelkerk

Bredevoort Zondag 23 februari 2020

Zondag 23 februari | 15:00 uur | Koppelkerk

Het is deze zondagmiddag weer tijd voor een jazz jamsessie in de Koppelkerk. De band Scopar leidt de sessie, maar ook andere muzikanten worden van harte uitgenodigd mee te spelen tijdens de jamsessie. Een vrije gift voor de band wordt op prijs gesteld.

Scopar bestaat uit Marton Mengerink op gitaar, Carlo Fles op bas, Bert Weevers op saxen en bij gelegenheid Willem als drummer. Scopar speelt een eclectische mix van de lekkerste nummers uit de bebop, hardbop, latin, swing, souljazz, fusion en funk.

Marton, Carlo en Bert kennen elkaar o.a. van het JW Copple Collective en talloze jamsessies. Toen Bert werd gepolst voor een optreden op de vrijwilligersdag van Vluchtelingenwerk Oost Nederland in Arnhem, werd Scopar geboren. Met Willem op drums erbij is Scopar een kleine, wendbare, energieke en swingende band die lekkere moderne jazz speelt van Johan Scofield tot Charly Parker. Als luisteraar zul je daarbij moeilijk kunnen stilzitten.

Op 23 februari is Scopar de basisband bij de jazz-jam-sessie in de Koppelkerk. Zoals gebruikelijk start Scopar met hun vieren, waarna in het sessie-deel overige muzikanten kunnen aansluiten. De nadruk zal liggen op hardbop en funknummers.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Datum: zondag 23 februari

Tijd: 15.00 - 17.00 uur

Entree: vrije gift

lees verder

Mantelzorgcafé in Aalten

Aalten Dinsdag 25 februari 2020

Dinsdag 25 februari | 10:30 tot 12:00 uur. | 't Noorden

Tref- en informatiepunt voor mantelzorgers. Op deze dinsdag vindt het maandelijkse Mantelzorgcafé plaats.
Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in Restaurant ’t Noorden,  Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten, van 10.30 – 12.00 uur. Iedereen die voor een langere periode zorgt voor iemand in de omgeving is mantelzorger.
Het kan gaan om de zorg voor een ouder, een partner, een kind of een andere naaste. VIT-hulp bij mantelzorg organiseert voor hen het Mantelzorgcafé.

Ontspanning en ontmoeting De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw en ontvangt u met een kopje koffie of thee. Vaak ontstaan in een ongedwongen sfeer onderling mooie gesprekken. Een half woord is vaak genoeg om elkaar te begrijpen. Deelnemers kunnen zo elkaar tot steun zijn maar ervaren het ook als ‘er even tussen uit zijn’. Vanzelfsprekend kunt u zich met uw vragen wenden tot de mantelzorgconsulent.

Even binnenlopen Komt u gerust eens een kijkje nemen. U kunt binnenlopen wanneer u wilt.
Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Informatie over deze bijeenkomsten vindt u ook op onze website www.vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

lees verder

Schrijfster Annet Schaap geeft lezing over Lampje

Bredevoort Vrijdag 28 februari 2020

Vrijdag 28 februari | 20:00 uur | Koppelkerk

Deze avond geeft Annet Schaap, bekend van het veelbekroonde boek ‘Lampje’, een lezing in het Literaire Café van de Koppelkerk in Bredevoort. Met ‘Lampje’ debuteerde de kinderboeken-illustrator als schrijver en won ze o.a. de Woutertje Pieterse Prijs en de Gouden Griffel. Zoals elk groot kinderboek, spreekt het boek ook volwassenen aan.

Na 250 kinderboeken te hebben geïllustreerd, vond Annet Schaap (1965) het tijd om zelf een kinderboek te schrijven. Dat vraagt om lef en het resultaat was overrompelend. ‘Lampje’ is een rijk, sprookjesachtig avontuur dat uitgever Querido terecht typeert als magisch-realistisch in de traditie van Paul Biegel. Ook is de schrijfster schatplichtig aan Andersens ‘De kleine zeemeermin’, ontwaar je hier en daar vleugjes Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt.

Lampje woont met haar vader op een schiereiland, naast de vuurtoren. Ze is maar twee weken naar school geweest en kent alleen de letter E. Omdat haar vader een been mist, moet Lampje elke avond de vuurtoren beklimmen om de lamp aan te steken. Op een dag vergeet ze lucifers te kopen. Door gebrek aan licht slaat een schip op een rots. Zij en haar vader draaien op voor de schade en moeten elk zeven jaar werken. Haar vader wordt opgesloten in de vuurtoren en Lampje wordt gedeporteerd naar het sombere Zwarte Huis. Er wordt gefluisterd dat daar een monster woont. Beetje bij beetje geeft de schrijfster meer prijs over dat monster. Tussen Lampje en ‘het monster’ ontstaat een bijzondere band.

‘Lampje’ gaat over ontwapenende vriendelijkheid, over stug doorzetten, over moed, verantwoordelijkheidsgevoel en zaken beoordelen naar eigen bevindingen in plaats van vooroordelen. Met bontgekleurde personages, zoals een zwakzinnige jongen, kermisvolk, piraten, een analfabeet en een alcoholist, geeft het boek ‘outsiders’ in de maatschappij hun menselijke en individuele stem terug, die het waard is gehoord te worden. Het boek is naast een avonturenverhaal vol magie ook een hoopvol epos met psychologische diepgang.

Na ‘Lampje’ verscheen van Annet Schaap haar tweede boek ‘De boom met het oor’. In het tweede deel van de lezing zal de schrijfster over dit nieuwste boek vertellen, waarin een jongen geen luisterend oor vindt voor zijn verghaal omdat iedereen het om hem heen het alsmaar te druk heeft. Behalve de allerhoogste boom van het park. In de pauze en na afloop van de lezing zal de schrijfster haar boeken signeren.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Datum: vrijdag 28 februari 2020

Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30)

Entree: € 10,- volwassenen; € 5,- kinderen t/m 18 jaar

Reserveren: www.koppelkerk.nl...

lees verder

Freitag 13 März | 21:00 Uhr | Blues Rhede

Willkommen zu einer Reise in die Zeit, als sich ein musikalischer Urknall ereignete und die Musikwelt eine komplette Runderneuerung erfuhr – JIMI HENDRIX machte im Eiltempo weltweit die Runde. Die einen reduzierten ihn auf bunte Kleider, seine Frisur, Drogen und schrille Musik. Die anderen verstanden seine Massage, die er mit seinen intensiven Texten und seiner außergewöhnlichen kreativen Musik mit neuen Sounds und Grooves zeitlos rüber brachte.

Grand Jam

steht für handgemachte Musik ohne doppelten Boden, für lockere Grooves, begeisternde Spielfreude, spannende Improvisationen, hohe Virtuosität der Musiker, stimmungsvolle Klangkaskaden, psychedelische Sounds und spontane Ideen.

Experience

steht für die unglaubliche Erfahrung aller Bandmitglieder durch unzählige Konzerte, Festivals, TV und Studiosessions.

Die Zusammenarbeit der Bandmitglieder mit Größen wie Eric Burdon, Udo Lindenberg, Bill Evans, Steve Lukather, Temptations, Peter Erskine, Wolf Maahn, Wallenstein, Nighthawks, Harald Schmidt Show, M.E.K. Bilk, Gee Fresh etc. unterstreicht das nachhaltig.

Grand Jam Experience sind:

Kenny Cooper – voc, harp

Markus Conrad – gui, voc

Jürgen Dahmen – rhodes, perc & voc

Bernie Adamkewitz – bass, gui & voc

Nicky Gebhard – dr & perc

Rainer Assmann – sound

Viel Spaß mit GRAND JAM EXPERIENCE!

Kommt vorbei !
Fr, 13.03.2020 um 21 Uhr im blues. der eintritt an der abendkasse kostet 18 €, im vvk 15 €
Nutzt unser Konzertabotickt: 3 Konzerte nach Wahl für 42,- Euro!

 

 

Mehr Info
lees verder

En dan overlijdt je partner - gespreksgroep VIT

Oost Gelre Woensdag 18 maart 2020

Woensdag 18 maart | 9:30 - 12:00 uur | VIT-hulp bij mantelzorg Lichtenvoorde

Op 18 maart a.s. start een nieuwe gespreksgroep voor mensen die na een periode van langdurige zorg hun partner zijn verloren. Deze gespreksgroep zal bij elkaar komen om te praten over wat er gebeurt als de zorg plotseling wegvalt. De bijeenkomsten worden georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg.

Het overlijden van een partner is, behalve een groot verlies, ook een afsluiting van een periode van vaak intensieve zorg. Ineens valt alles weg en heb je veel te verwerken. Je hebt niet alleen het verlies van je partner te doorleven, maar ook de zorg valt weg.
De aandacht en ondersteuning voor de mantelzorger die je was eindigt nogal abrupt. VIT organiseert deze gespreksgroep om deze mensen met elkaar in contact te brengen, zodat ze herkenning bij elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen bemoedigen in deze moeilijke en verdrietige periode in hun leven.

Gespreksleider is Taliet van der Neut, voormalig maatschappelijk werker en tevens ervaringsdeskundige. Belangstellenden voor deze gespreksgroep worden door haar benaderd voor een kennismaking, waarbij u kunt overleggen of deelname aan deze groep iets voor u is. De bijeenkomsten worden gehouden bij VIT-hulp bij mantelzorg, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde. Ze vinden plaats op de woensdagochtend van
9.30 – 12.00 uur en wel op 18 en 25 maart en op 1, 8 en 15 april. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.     

Interesse en aanmelding
Heeft u belangstelling voor deze gespreksgroep? U kunt zich aanmelden bij VIT,
tel. (0544) 82 00 00 elke werkdag tussen 9.00 en 15.00 uur of via mail: info@vithulpbijmantelzorg.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.
Ook als u wat meer wilt weten kunt u hier terecht.

lees verder

Informatieavonden veiligheid in het buitengebied

Bredevoort Donderdag 19 maart 2020

Donderdag 19 maart | 20:00 uur (ook op 13 februari in IJzerlo) | Grachthuys in Bredevoort

De gemeente Aalten organiseert in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Oost Nederland twee informatieavonden over de veiligheid van inwoners en ondernemers in het buitengebied. Georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent vele vormen. Vooral het buitengebied is erg kwetsbaar voor de activiteiten van criminelen (ondermijning). Op 13 februari en 19 maart kunnen belangstellenden kennis maken met de verschillende soorten georganiseerde criminaliteit in het buitengebied. Tijdens beide avonden kan in een ‘ondermijningscontainer’ letterlijk een kijkje worden genomen in de wereld van drugsproductie en alles wat daarbij komt kijken.

Burgemeester Anton Stapelkamp wil zoveel mogelijk inwoners en ondernemers bewust maken van ondermijning, zodat iedereen zijn ogen en oren open houdt en verdachte situaties op tijd meldt: “Drugslabs in leegstaande schuren, diefstal van landbouwmachines, hennepteelt in maisvelden… ook hier in de Achterhoek hoor je er steeds meer over. Als het slecht gaat met een bedrijf en iemand biedt veel geld voor het huren van een leegstaande schuur, dan moet je sterk in je schoenen staan om dat te weigeren. Het aanbod lijkt aantrekkelijk, maar het is zeer riskant. Immers, je laat je in met zware criminelen die het geweld niet schuwen! Je kunt dan ook maar één keer nee zeggen!”


De informatieavonden zijn op donderdag 13 februari om 20.00 uur in ’t Dorpshuus in IJzerlo en op donderdag 19 maart om 20.00 uur in ’t Grachthuys in Bredevoort. De inloop is beide avonden vanaf 19.30 uur. Inwoners en ondernemers in het buitengebied zijn persoonlijk uitgenodigd, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.


Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied
De informatieavonden vinden plaats in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Buitengebied. Onder deze paraplu worden lokale samenwerkingsverbanden opgezet waarin de krachten van de gemeente, ondernemers en deskundigen worden gebundeld. Resultaat is dat inwoners en ondernemers in het buitengebied zich bewuster zijn van ondermijning, weten waar ze met eventuele signalen terecht kunnen en zich veiliger voelen.

lees verder

Vrijdag 3 april | Nationaal Onderduikmuseum

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent vrijdagmiddag 3 april in Aalten de tentoonstelling ‘Kind van de Vrijheid’ in het Nationaal Onderduikmuseum. Het museum belicht het (over)leven van de Aaltense gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. De nadruk ligt daarbij op onderduiken en verzet. Tijdens de bezettingsjaren zaten in Aalten, destijds een gemeente van 12.000 inwoners, 2500 mensen ondergedoken.

In de expositie ‘Kind van de Vrijheid’ staan de verhalen van kinderen centraal die hebben ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Verhalen uit Gelderland en de Duitse grenstreek van 75 jaar geleden worden aangevuld met naoorlogse verhalen van kinderen die onvrijheid hebben ervaren. Een compacte versie van de expositie wordt aangeboden aan Nederlandse en Duitse gemeenten in de grensstreek om de thema’s vrijheid en democratie onder de aandacht te brengen.

Prinses Margriet opent ‘Kind van de Vrijheid’ in de nabijgelegen Oosterkerk. Vervolgens bezoekt zij de tentoonstelling in het Nationaal Onderduikmuseum. Daarnaast spreekt de Prinses met (voormalige) kinderen die in onvrijheid hebben geleefd en bij de tentoonstelling betrokken zijn.
 

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. Leden van het Koninklijk Huis wonen in dit kader diverse vieringen en herdenkingen bij.

lees verder

Hootchi Koe 2020

Vrijdag 8 mei 2020 t/m Zondag 10 mei 2020

Van vrijdag 8 mei - zondag 10 mei

Met o.a. Plus-Minus Audio synthesis. De ticketverkoop van de ‘Vroege Koetjes’ is in volle gang. We hebben een lustrum te vieren omdat het de 5e keer is dat het Hootchie Koe festival op 8, 9 en 10 mei  plaats vindt op het  prachtige terrein bij het Hofshuus in Varsseveld. Gezien de vele aantal kaarten die er nu al zijn verkocht gaan we een groot feest tegemoet. Alle records zijn nu al verbroken.
Drie dagen Hootchie Koe met veel  theater, muziek, kinderweide, Nostalgische kermis, workshops en nog veel meer.

Nieuw op het Hootchie Koe Festival! Dit jaar hebben we voor het eerst op het Hootchie Koe festival  een eigen Techno Area waar verschillende DJ’s  de menigte zal laten swingen aan het strand bij het water. Deze speciaal super ingerichte sfeervolle Area inclusief lounge plekken staat straks  geheel in het teken van de steeds populairder wordende Techno muziek van deze tijd.

Speciaal voor deze Techno Area zal de ‘grote man’ van Plus-Minus Audio synthesis ook een workshop geven aan beginnende en gevorderde DJ’s, gitaristen, keyboard spelers, maar ook voor de bezoeker die een kijkje in die keuken wil nemen.

Plus-Minus Audio synthesis is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het bouwen van  geavanceerde apparatuur waarmee bekende DJ’s hun eigen sound en dus ook hun eigen identiteit kunnen creëren.

Enkele bekende DJ’s waarvoor hij deze apparatuur ontwikkeld zijn DJ Tiësto, DJ Armand van Buuren, Afrojack en wereldwijd nog vele andere namen.
Speciaal voor onze nieuwe Techno Area heeft  Plus-Minus Audio synthesis zichzelf aangeboden om op Hootchie Koe ook een set van een uur te komen draaien met zijn geavanceerde apparatuur. Dit is toch om het maar even zo te zeggen best wel uniek en mag je niet missen!

De eerste namen van bands en acts die komen spelen op het Hootchie Koe festival zijn: Van Dik Hout, Dilana, Plus-Minus Audio synthesis, The Bossels, papaformigas, Soular Vibe, Exray, Miller & the tone machine, en nog vele andere die we later bekend zullen maken.

Profiteer nu nog snel van onze aanbieding ‘Vroege Koetjes’ en koop een weekendkaart € 15,- voor de prijs van een dagkaart! Ze vliegen de deur uit!

Klik hier voor de actuele info
lees verder