Kalender

Marsmannetje op de fiets bij de Dialectkring

Oost Gelre Zondag 5 februari 2023

Zondag 5 februari | 11 - 13 uur | Erve Kots

Op deze zondag is er weer een koffiemorgen van de Dialectkring Achterhook en Liemers. Dit keer is Gerda Marsman uit Raalte te gast. Zij heeft vanaf haar 18e jaar vele, lange fietstochten gemaakt over diverse continenten. Het fietsvirus heeft haar zo geraakt dat zij zelfs op een gegeven moment haar baan opzegde, haar huis verkocht en op de fiets stapte naar Australië. Een reis die twee en een half jaar duurde. Zij kan prachtig over haar ervaringen vertellen en doet dat ook smakelijk in de streektaal.

Iedereen is van harte welkom.

Locatie: de daele van Erve Kots in Lievelde

Tijd: van 11.00 tot 13.00 uur

Entree: € 10,00 incl. twee keer koffie/thee

lees verder

Zaterdag 11 maart | 20:30 uur | Koppelkerk

Deze zaterdagavond komt The Outbound Scallyway Carnival naar de Koppelkerk in Bredevoort. Deze zeskoppige band uit de Achterhoek brengt Bluegrass & Country ten gehore. Gitaar, mandoline, banjo, contra bas, meerstemmige zang en een hoge dosis enthousiasme verzamelen zich op het podium. Een live optreden van deze band is een parade van klanken, grappen en anekdotes die een beroep doen op het gehele scala aan emoties.

The Outbound Scallyway Carnival

In 2008 ziet de band The Outbound Scallyway Carnival, kortgezegd The OSC, het levenslicht. De band wordt gevormd om de gebroeders Sander en Martijn Ketelaar en wijlen banjoist Henk Talen. Al snel voegen Wendy Nijhof, met wie Sander later zal trouwen, en Dick Scharn zich bij de band en is The Outbound Scallywag Carnival een heuse Bluegrass band rond 1 microfoon.

Door het overlijden van Henk Talen in 2018 slaat de band enigszins gedwongen maar wel met veel passie een andere weg in. Erwin Stukker op pedal steel en Marc van Doornik op drum geven de band een andere klank en laten zien dat Bluegrass en Country hand in hand gaan. In 2019 voegt Neeltje van Diggele zich bij de band als vaste bassiste.

Door de jaren heen deelde de band het podium met artiesten als The Bluegrass BoogieMen en Eileen Rose. In 2020 vindt de band haar akoestische roots terug waardoor je deze multi instrumentalisten nu zowel versterkt als onversterkt tegen kunt komen.


Praktische informatie
Op zaterdagavond 11 februari brengt The Outbound Scallyway Carnival country & bluegrass naar de Koppelkerk. Het concert begint om 20.30 uur en kost €15,- exclusief servicekosten. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.koppelkerk.nl


Foto(s): The Outbound Scallywag Carnival Foto: PR


 

lees verder